Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πάνω από 100 κιθαριστές θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 10/03/2016

Καστοριά 25-27 Μαρτίου

Ξεπέρασαν τις 100 συμμετοχές, οι κιθαρίστες που θα συμμετέχουν και θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στην μαγευτική Καστοριά, από 25-27 Μαρτίου 2016.

Επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι ο «Θρύλος» της κιθάρας, Βαγγέλης Μπουντούνης, που θα συμπράξει με τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών,  Μάρω Ραζή καλλιτεχνική διευθύντρια  της Κιθαριστικής Ακαδημίας Παρνασσού,  και Μιχάλη  Σουρβίνο, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, διευθύνοντας  τις Κιθαριστικές  Ορχήστρες  Δυτ. Μακεδονίας και Καστοριάς, που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, στην πρώτη τους εμφάνιση, στο κοινό της Μακεδονίας.

 

 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ωδείο Απόλλων, υπό την διεύθυνση του Ισίδωρου και της Γιούλας  Αντωνίου, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο γνωστός συνθέτης – κιθαριστής και διευθυντής  του περίφημου Βεροιώτικου μουσικού συνόλου ArtGuitaristas, Πέτρος Ρίστας (φωτό).

Στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ, θα εμφανισθούν κιθαριστικές ορχήστρες και μουσικά σύνολα, από όλη σχεδόν την Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Βέροια, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, κ.α.), από την Ήπειρο και από την Θεσσαλία.

Απάντηση