Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καμίνια: Κατασκευές και ανακατασκευές πεζοδρομίων

Χωρίς κατηγορία στις 15/02/2019

Πέριξ του 14ου Νηπιαγωγείου στις οδούς Φραγκούλη, Σκαπέτου και Κυπρίων Αγωνιστών

|> Νέα πεζοδρόμια και ανακατασκευές σε υπάρχοντα πεζοδρόμια κατασκευάζει ο Δήμος Πειραιά στην περιοχή των Καμινίων, με στόχο την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και την εύρυθμη διέλευση των πολιτών, καθώς τα πεζοδρόμια είχαν φθορές.

Συγκεκριμένα, ο δήμος κατασκεύασε νέα πεζοδρόμια περιμετρικά του 14ου Νηπιαγωγείου Πειραιά, στις οδούς Φραγκούλη, Σκαπέτου και Κυπρίων Αγωνιστών, με στόχο την ασφαλή πρόσβαση γονέων,  παιδιών και εκπαιδευτικών.

Επίσης, υλοποίησε εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων περιμετρικά της παιδικής χαράς στο πάρκο Γεννηματά, επί των οδών Αγίου Ελευθερίου και Αμοργού.

Αναπλάσεις πεζοδρομίων βρίσκονται σε εξέλιξη και στις κεντρικές οδούς  των Καμινίων Λαμπελέτ και Νάξου (από την Αγίου Ελευθερίου έως την Λευκωσίας) καθώς και στη Λευκωσίας (από Νάξου έως Λαμπελέτ).

O αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξανδρος Αργουδέλης, δήλωσε πως τα τελευταία  4,5 χρόνια ο Δήμος Πειραιά, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπλασης πεζοδρομίων στις 5 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης μας, προσθέτοντας: «Τα νέα πεζοδρόμια που κατασκευάστηκαν έξω από το 14ο Νηπιαγωγείο Πειραιά και οι εργασίες ανάπλασης που υλοποιεί ο δήμος σε πεζοδρόμια στα Καμίνια ήταν απαραίτητες, προκειμένου η διέλευση των πεζών να γίνεται με ασφάλεια». O κ. Αργουδέλης επιπλέον υπογράμμισε: «Στόχος των παρεμβάσεων αυτών, είναι η βελτίωση της κινητικότητας των πεζών, καθώς παρουσιάζονται φθορές σε πολλά σημεία της πόλης. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου, θα συνεχίσουμε στο βαθμό του εφικτού να υλοποιούμε ανάλογες παρεμβάσεις, προκειμένου και οι γειτονιές της πόλης μας  να έχουν ασφαλή και εύκολα προσβάσιμα πεζοδρόμια».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: