Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ποδοσφαιριστής και σολίστ στο 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 10/10/2017

Σήμερα η μεγάλη συναυλία με σύμπραξη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας ΕΡΤ

|> Ένας… ποδοσφαιριστής θα “πρωταγωνιστήσει” απόψε στο 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο. Πρόκειται για τον σολίστ της κιθάρας Γιώργο Γκόλγκαρη που θα συμπράξει με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ,  η οποία θα εκτελέσει το θαυμάσιο Κοντσέρτο Ανδαλούζ του Ισπανού συνθέτη Χοακίν Ροντρίγκο, υπό την Διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.

Συγκεκριμένα ο κιθαρίστας Γιώργος Γκόλγκαρης, παράλληλα με την κλασσική μουσική, δίνει… συναυλίες σε γήπεδα, αφού παίζει ως αμυντικός χαφ στην ομάδα της Χαλκηδόνας, που προχθές νίκησε με 4-1 την Ελλάδα Ποντίων!

Ο 22χρονος σολίστ, ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από την Κ15 του Ολυμπιακού Πειραιώς και συνέχισε με την φανέλα της Προοδευτικής και του Ατρόμητου Πειραιά. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει 7 βραβεία σε σημαντικούς διαγωνισμούς κιθάρας και έχει συμπράξει ως σολίστ με γνωστές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ είναι καθηγητής και διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη!

Σχετικά με το φεστιβάλ… Γίνεται για δεύτερο χρόνο στο μοναδικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και φέτος θα αποτελεί την πρώτη εκδήλωση που θα διενεργηθεί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ που πρόσφατα πήρε το όνομα του αείμνηστου μεγάλου θεατράνθρωπου Δημήτρη Ροντήρη. Οργανώνεται δε από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά (ΟΠΑΝ), με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ  υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα θα συμπράξει με σολίστ λύρας και κιθάρας σε ένα ταξίδι που θα ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, θα περιδιαβαίνει στα στενά του Μπουένος Άιρες και το αργεντίνικο τάνγκο και θα καταλήγει στην Ανδαλουσία και τους εκρηκτικούς ήχους της ισπανικής μουσικής. Την επιμέλεια του φεστιβάλ έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά, Βασίλης Μαστοράκης. Ο γενικός τίτλος του Φεστιβάλ είναι: «Από την αρχαία λύρα στα στενά του Μπουένος Άιρες«.

Η συναυλία θα ανοίξει με αποσπάσματα από το μπαλέτο «Απόλλων Μουσηγέτης» του Igor Stravinsky. Θα ακολουθήσει το «Κονσέρτο για Αρχαία Ελληνική Λύρα και Ορχήστρα» του Νίκου Ξανθούλη με τον ίδιο το συνθέτη ως σολίστ, ενώ το πρώτο μέρος θα κλείσει με το Κιθαριστικό Ντουέτο Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης) που θα εκτελέσει έργα του Astor Piazzolla σε ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Χαλάψη.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα παρουσιάσει μέρη από την κωμική οπερέτα του Σπύρου Σαμάρα «Πριγκίπισσα της Σάσσωνος», ενώ η βραδιά θα κλείσει με το Κονσέρτο «Andaluz» για τέσσερις Κιθάρες και Ορχήστρα  του Joaquin Rodrigo, που θα εκτελέσουν ο Μιχάλης Σουρβίνος και οι νέοι σολίστ Γιώργος Γκόλγκαρης, Γιώργος Δεληγιώργης και Χριστόδουλος Μπενετάτος.

Η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου, δηλώνει: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνουμε με το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά το Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά,  με τη συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Πρόκειται για μια ξεχωριστή συναυλία, η οποία είναι δωρεάν για τον κόσμο. Στόχος μας, στον ΟΠΑΝ, είναι να υλοποιούμε καλλιτεχνικές δράσεις που κινούνται στην κατεύθυνση της πολιτιστικής αναβάθμισης της πόλης μας. Θέλουμε να προσφέρουμε στους δημότες και στους επισκέπτες του Πειραιά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολιτιστικά γεγονότα υψηλού επιπέδου. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: