Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μήνυμα από τον Guterres για τη Συνέλευση της Μεσογείου

ΕΛΛΑΔΑ,ΚΟΣΜΟΣ στις 20/02/2020

Πραγματοποιείται σήμερα/αύριο στην Αθήνα η 14η Ολομέλεια και θα απονεμηθούν βραβεία

|> Η 14η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου, πραγματοποιείται στην Αθήνα με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα Κοινοβούλια χωρών της Μεσογείου, περιφερειακών Κοινοβουλίων, αλλά και διεθνών Οργανισμών και άλλων εταίρων.

Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 20/2, στις 10 πμ, από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Μηνύματα θα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών António Guterres, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου Alia Bouran και η πρ. Αντιπρόεδρος της Κ. Σ. Μεσογείου και πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Έλσα Παπαδημητρίου.

Στην Ολομέλεια θα συζητηθούν τα θέματα των τριών μόνιμων Επιτροπών της Συνελεύσεως, όπως οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και θέματα ασφάλειας στην περιοχή Μέσης Ανατολής – Β. Αφρικής (MENA Region), η καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής, η σημασία της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ευρωμεσογειακής περιοχής, η κλιματική αλλαγή, η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου, θα παρουσιαστούν οι εργασίες της 1ης Μόνιμης Επιτροπής Πολιτικής Συνεργασίας και Ασφάλειας για το έτος 2020, με βασικούς εισηγητές τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ιορδανίας Atef Al Tarawneh, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Συνδέσμου Αραβικών Χωρών Hossam Zaki και τον καθηγητή Χάρη Παπασωτηρίου.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν, με την παρουσίαση της 2ης Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής, Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής συνεργασίας για το έτος 2020, με βασικούς εισηγητές τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, την αν. Γεν. Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Isabelle Durant, τον Συντονιστή Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών Gaetano Leone και τον Επόπτη Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών Χρήστο Ζερεφό.

Αύριο Παρασκευή 21/2, οι εργασίες θα αρχίσουν με την παρουσίαση των εργασιών της 3ης Μόνιμης Επιτροπής για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κι αμέσως μετά το πέρας των εργασιών θα γίνει η τελετή απονομής Βραβείων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου για το 2019.

Η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου θα ολοκληρωθεί με την τελετή παράδοσης της Προεδρίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: