Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο Άργος Ορεστικό το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 14/04/2019

Πραγματοποιείται το τριήμερο 19,20 και 21 Απριλίου και συμμετέχουν ξεχωριστές κιθαριστικές ορχήστρες και καταξιωμένοι σολίστες

|> Στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς θα διεξαχθεί το 4ο Φεστιβάλ Μακεδονίας, με αξιόλογες συμμετοχές, όπως της Κιθαριστικής Ορχήστρας Μακεδονίας, της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου – Μαγνησίας, του Apollon Guitar Ensemble, του ArtGuitaristas και αρκετών καταξιωμένων σολίστ της κιθάρας – ο καθένας με τη δική του ιστορία.

Τα Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείον Απόλλων Καστοριάς με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ), είναι υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των κιθαριστών Ισίδωρου και Γιούλας Αντωνίου και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21/4, στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού.

Ξεχωριστές συμμετοχές είναι αυτές των σολίστ Στέλιου και Γιώργου Γκόλγκαρη και του συνθέτη-κιθαριστή Γιώργου Παπαδόπουλου, διευθυντή της Κιθαριστικής Ορχήστρας Πατρών που θα “ανοίξει” τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ποιες είναι οι ορχήστρες

  • Η Κιθαριστική Ορχήστρα Μακεδονίας είναι υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Ισίδωρου και Γιούλας Αντωνίου σε σύμπραξη με την Χορωδία “Ορεστίς”.
  • Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας, είναι υπό την διεύθυνση του μαέστρου και κιθαριστή Αλέξανδρου Παπαρίζου και καλλιτεχνικός διευθυντής της είναι ο κιθαριστής Τάσος Ιωακειμίδης. Η Ορχήστρα ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική αναγνωρισμένη κιθαριστική ορχήστρα από τον ΣΕΚ στην Μαγνησία. οικονομική συνδρομή). Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων, Μακεδονίας, Παρνασσού, Αττικής, σε σύμπραξη με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, αλλά και την Santa Barbara Guitar Orchestra, ενώ έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής, χάρις στο ψηφιακό CD, που κυκλοφορεί από την FM Records.
  • Το μουσικό σύνολο Apollon Guitar Ensemble, είναι ένα από τα τρία κιθαριστικά σύνολα που έχει «υιοθετήσει» ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών. Αποτελείται από σπουδαστές και σολίστ, ενώ υπεύθυνος διδασκαλίας και καλλιτεχνικής επιμέλειας είναι ο κιθαριστής, Γιώργος Γκόλγκαρης. Τo Apollon Guitar Ensemble  έχει βραβευθεί σε σημαντικές κιθαριστικές διοργανώσεις, όπως στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού κ.α. Έχει προσκληθεί και έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κιθάρας, Μπλόκου Κοκκινιάς, Πειραιά, Αττικής, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου – Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης καθώς και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού. Έχει εμφανισθεί ακόμη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ελληνική Τηλεόραση και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.
  • Το μουσικό σύνολο ArtGuitaristas ανήκει στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας και συμπράττει με το μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, υπό την διεύθυνση του συνθέτη – κιθαριστή Πέτρου Ρίστα, που είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας.

> Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι με ελεύθερη είσοδο.

> Χορηγός επικοινωνίας ο “Τύπος Πειραιώς

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: