Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προηγείται ο Σαρκοζί, με ποσοστό έως και 32% στις περιφερειακές εκλογές

ΚΟΣΜΟΣ στις 23/03/2015

Παρίσι,23. Η δεξιά και η αριστερά επικρατούν της άκρας δεξιάς, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων, στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, σε μία εκλογική αναμέτρηση που θεωρείται τεστ για τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί “Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα” (UMP) και οι κεντρώοι σύμμαχοί του εξασφαλίζουν 29,2% έως 32% των ψήφων, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του το 23,2% έως 32,7% και το Εθνικό Μέτωπο το 24,5% έως 26,3%.

Αν και οι δημοσκοπήσεις την έφερναν νικητή κατά τις τελευταίες εβδομάδες, “η άκρα δεξιά δεν είναι η πρώτη πολιτική παράταξη της Γαλλίας“, δήλωσε ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Καλώ κάθε έναν να υιοθετήσει μία ξεκάθαρη στάση και να ψηφίσει υπέρ του δημοκρατικού υποψήφιου της αριστεράς ή της δεξιάς όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με την άκρα δεξιά. Ολοι οι δημοκράτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους“, πρόσθεσε ο κ. Βαλς, χαρακτηρίζοντας “αξιοπρεπή” την εκλογική επίδοση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν από την πλευρά της, δήλωσε ότι “αντιθέτως με δεδομένο το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, η κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς οφείλει να παραιτηθεί” και πως “Το Εθνικό Μέτωπο κατόρθωσε να υπερβεί το ποσοστό που πέτυχε στις ευρωεκλογές“.

Όσο για τον Νικολά Σαρκοζί, δηλώνει ότι “η αλλαγή έχει ξεκινήσει και τίποτε δεν θα την σταματήσει” και διευκρινίζει πως “δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τοπικό ή εθνικό επίπεδο με την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου“. Συμπληρώνει δε, ότι “εάν οι συμπολίτες μας έστρεψαν μαζικά τα νώτα στην αριστερά, αυτό οφείλεται στο ότι αισθάνονται ότι εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν σταματήσει να τους λένε ψέματα“…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: