Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Πόλεμος” στους Δημοκρατικούς για τις εκλογές του ‘20

ΚΟΣΜΟΣ στις 11/08/2019

Την ίδια ώρα που η δικαστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων προετοιμάζει το ενδεχόμενο παραπομπής για αποπομπή από την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών κυριαρχεί η προσπάθεια δυσφήμισης ορισμένων «μη αρεστών» σε ορισμένους κύκλους, διεκδικητών του χρίσματος.

ΗΠΑ: Πόλεμος στο Δημοκρατικό κόμμα, για τον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2020
Πρώτος ήταν ο Bernie Sanders. Επειδή είναι ο μόνος υποψήφιος για Πρόεδρος ο οποίος ευνοεί εθνικό σύστημα ασφάλισης υγείας χωρίς επιπλέον πληρωμή.

Τον κατηγορούν πως θέλει να διαλύσει τις τράπεζες της Νέας Υόρκης, θέλει να επιβάλει φόρο συναλλαγής στη Wall Street, θέλει να ρυθμίσει τις τιμές των φαρμάκων, και για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (Medicare για όλους) – όλοι μέσα, κανείς έξω, ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσοκομείου, πιέζει για ελάχιστο μισθό 15 δολαρίων την ώρα, και θέλει ισχυρότερα εργατικά συνδικάτα. Βρίσκεται στο στόχαστρο του κατεστημένου του Δημοκρατικού Κόμματος επειδή πλήττει την αξιοπιστία του κόμματος που είναι εντελώς εταιρικό.

Έχει συμφωνήσει τέλος ότι θα υποστηρίξει ως υποψήφια, αν δεν υπάρξει κάποιο θαύμα, που θα είναι πιθανώς η Χίλαρι Κλίντον», υποστηρίζει ο Ralph Nader στην εκπομπή του ‘Radio Hour’.

Οι New York Times με τίτλο «”Η ανορθόδοξη εκστρατεία δείχνει ότι ο απομονωτισμός μπορεί να κρατήσει κάπως»., υποστηρίζει: «Η Tulsi Gabbard διεκδικεί να γίνει πρόεδρος  χώρας για την οποία  πιστεύει ότι έχει προκαλέσει φρίκη στον κόσμο».

Το άρθρο προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς σχολιαστές στις ΗΠΑ και χαρακτηρίσθηκε «χαμηλού επιπέδου και κίτρινο- ακόμη και για τους Times».

«Πρόκειται για κίτρινη δημοσιογραφία μισοσκονισμένη από κάποια συμφέροντα, με λίγα τυχαία σημεία πολιτικής πληροφόρησης έγραψε ο David Bromwich που διδάσκει λογοτεχνία στο Yale και συγκαταλέγεται συχνά στους αρθρογράφους του Huffington Post.

Οι Ν.Υ. Times, υποστηρίζουν ότι λιγότεροι από έναν στους 50 είναι πιθανό να υποστηρίξουν την Gabbard, αλλά η απενεργοποίηση των ψηφοφόρων είναι ο δευτερεύων σκοπός ενός τέτοιου άρθρου.

Ο πρωταρχικός σκοπός είναι να διαμορφωθούν οι στάσεις στα CNN, MSNBC, CBS, NBC, ABC, NPR, η Washington Post και η αδελφή των ΝΥTimes «The New Yorker».

«Μπορεί να είναι βετεράνος πολέμου, έμπειρη και σεβαστή νομοθέτης και γυναίκα άλλου χρώματος, αλλά διαπράττει το αδικαιολόγητο λάθος να επικρίνει την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ και έτσι προκαλεί αντανακλαστικά να γίνεται γελοία».

Υστερόγραφο. Η Γκαμπάρντ τόλμησε να κάνει αντιπολεμικές δηλώσεις στο MSNBC.λέγοντας πως η Συρία  «ουδέποτε κήρυξε πόλεμο στις ΗΠΑ». Για να πάρει ως απάντηση την υπεράσπιση της αμερικανικής συμμετοχής σε πολέμους.

Το MSNBC είναι μέρος της αιώνιας πολεμικής μηχανής, όπως και οι ΝΥ Times. Μέσα που υποστήριξαν τον πόλεμο στο Ιράκ και θα κάνουν το ίδιο για τον επόμενο πόλεμο, είτε πρόκειται για τη Βόρεια Αφρική, την ανατολική Ασία ή την Ουκρανία…

«Απλά δείχνει,  – λέει η βουλευτής της της Χαβάης Τούλσι  Γκαμπάρντ- ότι η εκτόξευση εκστρατείας επιθέσεων είναι η μόνη απάντηση στην αλήθεια».

Η επίθεση εναντίον της 38χρονης Gabbard, από τα πρωτοσέλιδα ξεκίνησε μετά από την προεκλογική συζήτηση για των 20 υποψηφίων για την προεδρεία από το Δημοκρατικό Κόμμα την 31η  Ιουλίου.

>>> Πληροφορίες από “Mondoweiss” – “information clearinghouse”  “The Rolling Stone mag”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: