Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με Σταυρό όλα τα δημόσια κτήρια στη Βαυαρία

ΚΟΣΜΟΣ στις 17/03/2019

Πρωθυπουργική απόφαση μετά την ραγδαία αύξηση του αριθμού των μουσουλμάνων στην περιοχή

|> Υποχρεωτική είναι η παρουσία Σταυρού στις εισόδους όλων των δημοσίων κτηρίων στη Βαυαρία καθώς τέθηκε προχθές σε εφαρμογή ο νόμος Kreuzpflicht (υποχρεωτικός ο Σταυρός).

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του γερμανικού κρατιδίου Μάρκους Σόντερ ο νόμος αυτός έχει στόχο την ενίσχυση της βαυαρικής ταυτότητας μετά την αύξηση του αριθμού των μουσουλμάνων στην περιοχή.

Η Βαυαρία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης του 2015 όταν ένα μεγάλο ποσοστό του ενός εκατομμυρίου προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στη Γερμανία μπήκαν στη χώρα από το συγκεκριμένο κρατίδιο, με την εξέλιξη αυτή να ενισχύει το ακροδεξιό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD).

O ίδιος ο Μάρκους Σόντερ που έχει έναν Σταυρό πάνω από το γραφείο του δήλωσε ότι «θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό σήμα ότι οι πολίτες θα πρέπει να θέλουν να τονίζουν την ταυτότητά τους».

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση από την εταιρεία Infratest το 56% των Βαυαρών τάσσεται υπέρ του συγκεκριμένου νόμου ενώ αντίθετο δηλώνει το 38%.

 

Οι περισσότερες θετικές απαντήσεις δόθηκαν από οπαδούς του AfD (77%) και του CSU (71%), του κόμματος το οποίο υπέστη τις μεγαλύτερες εκλογικές απώλειες από την άνοδο των ακροδεξιών.

Αντίθετα διχασμένοι είναι οι Σοσιαλδημοκράτες με 52% να δηλώνουν υπέρ και 46% κατά ενώ οι περισσότερες αρνητικές απαντήσεις δόθηκαν από οπαδούς των Πρασίνων 74%.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: