Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ο Φίλιππος Φόρτωμας

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 25/01/2024

‘’Δέσμευσή μας να ισχυροποιήσουμε τις γέφυρες της Ελλάδας με τους ομογενείς μας’’

|> Νέος πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Ελληνισμό της Διασποράς εκλέχθηκε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε δήλωσή του ο κ. Φόρτωμας είπε ότι «η Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς θα εργαστεί συλλογικά και συμπεριληπτικά για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, χωρίς αποκλεισμούς, ούτως ώστε να στηρίξει ουσιαστικά στο έργο του το υπουργείο Εξωτερικών».

Επίσης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους βουλευτές όλων των κομμάτων για την τιμή και την εμπιστοσύνη να με εκλέξουν πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς» και συμπλήρωσε:

«Αναλαμβάνω την προεδρία της Επιτροπής με μεγάλη υπερηφάνεια και διάθεση να ανοίξει τις εργασίες της αλλά και τις καρδιές όλων μας σε κάθε φορέα που διευρύνει τα “σύνορα” του Ελληνισμού. Οι σχέσεις με τους απόδημους ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα της Πολιτείας. Δεσμεύομαι να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου έτσι ώστε, όλοι μαζί, να ισχυροποιήσουμε περαιτέρω τις γέφυρες της Ελλάδας με την ελληνική διασπορά. Ως Κυκλαδίτης, ξέρω καλά ότι είναι ακατάλυτοι οι δεσμοί που συνδέουν τους Έλληνες ανά τον κόσμο με την πατρίδα, την οποία πάντοτε τιμούν και κρατούν ζωντανή στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Είμαι βέβαιος πως με όλα τα μέλη της Επιτροπής θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε παραγωγικά για έναν σκοπό που υπερβαίνει κομματικούς διαχωρισμούς και δεν μπορεί παρά να μας ενώνει όλους. Κι αυτός ο σκοπός δεν είναι άλλος από την υπηρέτηση του πιο υψηλού χρέους, του εθνικού μας συμφέροντος».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: