Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα στην “Αγορά”  του ΚΠΙΣΝ η συναυλία για τον μεγάλο David Bowie

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 08/01/2023

Αφορμή η ημέρα γενεθλίων του – Συμμετέχει η “Heroes Tribute Band” – Είσοδος ελεύθερη

|> Σαν  σήμερα Κυριακή (8/1/1947) είχε γεννηθεί  ο David Bowie και στις 10 Ιανουαρίου του 2016 έφυγε από τη ζωή. Και την ημερομηνία γέννησης του μεγάλου καλλιτέχνη διάλεξε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για να υποδεχτεί στην “Αγορά” την “Heroes Tribute Band” -την πρώτη πολυσυλλεκτική μπάντα στην Ελλάδα- προς τιμή του εμβληματικού αυτού καλλιτέχνη, σε ένα πρόγραμμα που όλες οι μουσικές περίοδοί του θα παρελάσουν χρονολογικά.

Η “Heroes” είναι η μοναδική tribute band που αποτελείται από διαφορετικούς τραγουδιστές, καθώς κάθε ερμηνευτής αποτυπώνει ένα σημείο, μια περίοδο από το τεράστιο έργο του David Bowie.

Ξεκίνησε την πορεία της πριν περίπου 6 χρόνια, με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη και έχει στο ενεργητικό της μεγάλα live.

Το πρώτο έγινε το 2016, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακούφιση των προσφύγων. Έκτοτε συμμετέχει σε αφιερώματα συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, αλλά και εξαιρετικές κριτικές.

Από το Space Oddity του 1969 μέχρι το Blackstar το 2016, ο Bowie άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στο καλλιτεχνικό στερέωμα, μέσα από τραγούδια-σταθμούς και δίσκους που αποτελούν σημεία αναφοράς. Ένα δύσκολο εγχείρημα που επετεύχθη μέσα από τη διαρκή αναζήτηση, τον αυτοσχεδιασμό και την καινοτομία.

Φωνές: Τόλης Φασόης, Sugahspank, Louis, Γιώργος Μπίλιος, George Gaudy.
Πιάνο/πλήκτρα: Βαγγέλης Στεφανόπουλος     
Ηλεκτρική κιθάρα: Γιώργος Βασιλάτος,  
Ακουστική κιθάρα: Μάριος Λαζ Ιωαννίδης 
Τύμπανα: Στέλιος Πασχάλης 
Μπάσο: Θοδωρής Καπετανάκος
Σαξόφωνο: Sam Marlieri

H συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: