Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα 74 χρόνια από την ίδρυση του ΟΗΕ γιορτάζει η Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ,ΚΟΣΜΟΣ στις 23/10/2019

Σαν αύριο (24/10) η Υφήλιος «υποδέχθηκε» με ελπίδα, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών…

|> Η Περιφέρεια Αττικής και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου συνδιοργανώνουν τιμητική εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της επετείου ίδρυσης του Οργανισμού (24 Οκτωβρίου 1945).

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 74 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 8 το πρωί έπαρση της σημαίας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στις 9 π. μ., θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, όπου και θα αναγνωστούν χαιρετισμοί του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών καθώς επίσης του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Στον εορτασμό έχουν κληθεί εκπρόσωποι των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και αρχών, και ξένοι πρεσβευτές. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το έργο των Ηνωμένων Εθνών, πρόκειται να πραγματοποιηθούν ομιλίες στα σχολεία, μέσα από τις οποίες θα τονιστεί ο ιδιαίτερος ρόλος του ΟΗΕ στην προσπάθειά του για την προάσπιση και οικοδόμηση της ειρήνης και την κατοχύρωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε όλον τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης πραγματοποίησε συνάντηση με στελέχη του ΟΗΕ, στην οποία συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΟΗΕ με στόχο την αναβάθμιση, την ενδυνάμωση και τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών σε θέματα όπως είναι η κλιματική αλλαγή και γενικότερα το περιβάλλον.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε σχετικά: «Ο ρόλος που διαδραματίζει ο ΟΗΕ στα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την παγκόσμια κοινότητα είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Παρόλα αυτά, αυτό που προκαλεί εντύπωση δεν είναι ότι οι φωνές των εθνών ενώθηκαν για να μιλήσουν για τα προβλήματά τους και να ψάξουν να βρουν λύσεις, αλλά ότι 74 ολόκληρα χρόνια μετά, ο οργανισμός αυτός συνεχίζει να υπάρχει και να επιτελεί το έργο του με συνέπεια, αξιοπιστία και επιτυχία. Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, όχι μόνο τιμούμε τον ΟΗΕ ως θεσμό, αλλά επιδιώκουμε τη στενή συνεργασία μαζί του, διότι μόνο μέσα από τέτοιες συμπράξεις μπορούμε να οδηγήσουμε την Περιφέρεια Αττικής στο μέλλον που της αξίζει».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: