Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Σαρακοστή στην Κωνσταντινούπολη’’ από τον Γρηγόρη Νταραβάνογλου

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 03/04/2023

Σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό θέαμα με ‘’εικόνες’’ και ήχους από την Πόλη των πόλεων…

|> Μεγάλη μουσική εκδήλωση με τον Άρχοντα Μαΐστορα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γρηγόρη Νταραβάνογλου θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, σήμερα Δευτέρα 3/4 7μ.μ. με τίτλο ”Σαρακοστή στην Κωνσταντινούπολη’’

Η Πόλις των πόλεων μάς χαρίζει έναν πλούτο πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας και η δε περίοδος της Σαρακοστής είναι ιδιαίτερα έντονη και χρωματισμένη με ήθη και έθιμα που κρατούν από τα χρόνια του Βυζαντίου.

Ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου, έρχεται από την Κωνσταντινούπολη φορτωμένος μνήμες και ακούσματα και καταθέτει την ψυχή του μέσα από τα κατανυκτικά τραγούδια της περιόδου της Σαρακοστής.

«Άρχοντες και μεγιστάνες και λοιπή φτωχολογιά
θάνατος μας περιμένει, νέους, γέρους και παιδιά…»

Άσματα θρηνητικά που μας βοηθούν να κατανοήσουμε την πορεία προς το Θείο Πάθος, να σκύψουμε στον εσωτερικό μας κόσμο και να κάνουμε απολογισμό των πεπραγμένων μας.

Παράλληλα με το μουσικό ταξίδι στα πέριξ του Βοσπόρου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εκκλησιές και στις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης μέσα από την αφήγηση της Ελισσάβετ Κόβη και το πλούσιο οπτικό υλικό που θα προβάλλεται.

Συμμετέχουν η ορχήστρα ‘’Ρωμάνα’’ με διευθυντή τον Μανώλη Καρπάθιο, η χορωδία ”Μελωδική Κιβωτός” με διευθυντή τον Κώστα Παπαχριστοδούλου και το χορευτικό συγκρότημα ”Ωθώ Πατώ με χοροδιδάσκαλο τη Θοδώρα Χρυσαφογεώργου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: