Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ν. Καρολίνα, λόγω βροχοπτώσεων

ΚΟΣΜΟΣ στις 05/10/2015

Τουλάχιστον 8 νεκροί

Κολούμπια,5. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Πρόεδρος Ομπάμα το Σαββατοκύριακο, την πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, λόγω των συνεχών καταρρακτωδών φονικών βροχοπτώσεων.

Από την Παρασκευή έχουν βρει τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ενώ οι κάτοικοι της πρωτεύουσα Κολούμπια καλούνται να μην βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους. «Αν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι σας, μείνετε εκεί. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να βγαίνετε έξω για να φωτογραφίσετε», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η κατάσταση στην Κολούμπια, γίνεται πιο σοβαρή καθώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα νερού λόγω καθώς επλήγη το σύστημα υδάτων της πόλης και για τον φόβο βακτηρίων, οι αρχές συμβουλεύον τους 375.000 υδροδοτούμενους να βράζουν το νερό πριν το χρησιμοποιήσουν για πόση ή για μαγείρεμα. Εκτός αυτού 35.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με την τοπική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μια περιοχή στο κέντρο της Κολούμπια, δέχθηκε μέσα σε 17 ώρες σχεδόν 17 ίντσες βροχής και ακόμα βρέχει…

Από το πρωί η αστυνομία της Κολομβίας άρχισε επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωση, που περιλαμβάνουν παροχή βοήθειας κατοίκων της Κολούμπια, αλλά και εκκένωση της περιοχής Richland County. Όπως ανακοινώθηκε οι πολίτες που θα διασώζονται θα πρέπει θα μεταφέρονται με στρατιωτικά οχήματα σε καθορισμένη ασφαλή ζώνη. Τα δε πληρώματα θα σημαδεύουν με ένα φωτεινό πορτοκαλί «Χ» την πόρτα κάθε σπιτιού που έχει ελεγχθεί!

Εξ άλλου, σήμερα η Κολούμπια ξύπνησε με κλειστές όλες τις υπηρεσίες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ αρμόδιοι υπάλληλοι συμβουλεύον τους κατοίκους να μην οδηγούν.

Η πολιτειακή ιστοσελίδα www.columbiasc.net ενημερώνει συνεχώς τους κατοίκους για τις εξελίξεις, ενώ σε περίπτωση επιδείνωσης των κακών καιρικών συνθηκών ηχούν οι σειρήνες συναγερμού σε όλη την πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ η ίδια κατάσταση επικρατεί κα στο Τσάρλεστον, το Μπέρκλεϊ και Ντόρτσεστερ, ενώ από τα πλήγματα της κακοκαιρίας δεν έχει γλυτώσει ούτε μέρος της γειτονικής Βόρειας Καρολίνας.

Ακόμη, υπάρχουν φόβοι, ότι κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ημερών, τμήματα της ανατολικής Νότιας Καρολίνας και της Βόρειας Καρολίνας θα μπορούσαν να δεχθούν άλλα 10 ίντσες βροχής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: