Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συναυλία από την ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου

Πολιτισμος/Τεχνες στις 04/12/2019

Στην εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου “Θέτις”, για διεθνή καμπάνια “Orange Days” για εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

|> Μια ακόμη σημαντική συναυλία δίνεται σήμερα Τετάρτη 4/12 στην Εξωραϊστική Λέσχη από την ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στην εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου “Θέτις”, που εντάσσεται στην διεθνή καμπάνια “Orange Days” για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας, ιδρύθηκε το 2015 από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ) και είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα που αναγνωρίζεται από τον ΣΕΚ, στον νομό Μαγνησίας.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Έχει εμφανιστεί σε σπουδαία Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα όπως, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής στο Θέατρο Καμπανέλλης, στον Πειραιά, το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο, το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού στην  Καστοριά, συμπράττοντας με τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Νίκαιας, Πελοποννήσου Μακεδονίας αντίστοιχα και φυσικά στο ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, στα Δημοτικά Θέατρα Βόλου, Νέας Ιωνίας, Παλαιάς Ηλεκτρικής, Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. Αρκετά επίλεκτα μέλη της Ορχήστρας έχουν συμμετάσχει στις μεγάλες συναυλίες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2018.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με την Ορχήστρα έχουν συμπράξει κορυφαίοι μουσικοί και τραγουδιστές όπως οι Στέλιος Γκόλγκαρης (σολίστ Κλασικής Κιθάρας), Ντίνος Γκρίνιας (σολίστ & ενορχηστρωτής της Ορχήστρας), Κώστας Ζεμπίλας (λαϊκός τραγουδιστής), Αλέξανδρος Παπαρίζος (διευθυντής Ορχήστρας – σολίστ Κιθάρας), Μαρίτα Παπαρίζου (κοντράλτο), Γεράσιμος Σιούρας (σολίστ Κιθάρας) & Ελένη Τακτικού (λαϊκή τραγουδίστρια). Επίσης η Ορχήστρα έχει παρουσιάσει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργα του διεθνώς καταξιωμένου Βολιώτη μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας λειτουργεί δωρεάν (χωρίς καμία συνδρομή) για καθηγητές και σπουδαστές κιθάρας, αποτελώντας σε τοπικό επίπεδο, ζωτικής σημασίας πνεύμονα πολιτισμού και προβάλλοντας  διεθνώς τον Βόλο και γενικότερα τον νομό Μαγνησίας, με την έκδοση του cd “Volos – Magnesia Guitar Festival 2017”, που κυκλοφόρησε το 2017, από την γνωστή δισκογραφική εταιρία FM Records, σε 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ανέλιξης του τόπου καθώς και στην ευαισθητοποίηση των νεαρών σπουδαστών για την καλλιέργεια της μουσικής τους παιδείας, με την αφιλοκερδή υποστήριξη διεθνούς φήμης Ελλήνων και ξένων κιθαριστών.

Υπεύθυνος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας, είναι ο Βολιώτης κιθαριστής Τάσος Ιωακειμίδης (φωτό) και ιδρυτής της Ορχήστρας είναι ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Στέλιος Γκόλγκαρης (φωτό).

> Όσοι κιθαριστές επιθυμούν να ενταχθούν στην Ορχήστρα: Τηλ. 6944.695921 (Τάσος Ιωακειμίδης). 

Απάντηση