Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Θεατροποιήθηκε το βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά ‘’Το τίμιο μπορντέλο’’

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 24/01/2023

Με θεατρική διασκευή του Κώστα Παπαπέτρου ανεβαίνει την Κυριακή στο θέατρο ‘’Αλκμήνη’’  

|> Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά ‘’Το τίμιο μπορντέλο’’, ανεβαίνει την Κυριακή 29/1 στο θέατρο ‘’Αλκμήνη’’*, με διασκευή του Κώστα Παπαπέτρου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

Τίτλος του ‘’Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας’’, παίζουν οι: Δανάη Καλοπήτα, Πάνος Γεωργουλής, Ελένη Μαρμάρου και πρόκειται για έργο με ιδιαίτερο ανέβασμα, προκλητικό, ρεαλιστικό και αληθινά σκληρό. Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Στο σχετικό σημείωμα με τα ‘’λίγα λόγια για το έργο’’, αναφέρεται:

Η Ρηνούλα που έγινε Ρόζα… Η Μαρία που έγινε Ελβίρα… Και ο Δημήτρης… Τρεις άνθρωποι, που περιπλανιούνται στους δρόμους με τα κόκκινα φώτα, ψάχνουν ο ένας τον άλλον. Ψάχνουν τον τρόπο να ξεφύγουν από τους εαυτούς τους και από το παρελθόν τους που στοιχειώνει το παρόν και καθορίζει το μέλλον τους. Σημείο αναφοράς το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας.

Εκείνη που το δημιούργησε, εκείνη που δουλεύει σε αυτό, εκείνος που το διαχειρίζεται… Μάνα, κόρη, ερωμένη, εραστής, πατέρας. Όλες οι λέξεις μπερδεύονται και όλες οδηγούν στην τελική λύτρωση.

Τρεις άνθρωποι, που ξεκίνησαν μόνοι τη ζωή τους, βρίσκονται πάνω στη σκηνή μόνοι αλλά και μαζί ταυτόχρονα, αναζητώντας ο ένας τον άλλον και βλέποντας τα ίδια πράγματα – ο καθένας από τη δική του οπτική.

Το σκηνικό και τα κοστούμια, είναι του Γιώργη Κοντοπόδη, η μουσική σύνθεση του Άγγελου Ανδρεόπουλου και οι φωτογραφίες με τα γραφιστικά του Γιάννη Παυλίδη.

(*) Θέατρο Αλκμήνη – Σκηνή Secret Room (Αλκμήνης 8, 11854, Κάτω Πετράλωνα, Tηλ. 210.3428650). Πρόσβαση: Στάση Μετρό Κεραμεικός, Τρόλεϊ στάση Καμπά, ΟΑΣΑ 049, 815, 838, 914, Γ18 στάση Καμπά. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 13 ευρώ (φοιτητικό, ΑμεΑ, ανέργων). Προπώληση εισιτηρίων: ΕΔΩ

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: