Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Ατζολετάκη για τον έρωτα Δραγούμη με Κοτοπούλη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 26/09/2018

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Η Γιορτή του Ίωνος” (Κυριακή 17:30 – 23:00)

|> Ο έρωτας του ‘Ιωνα Δραγούμη με την Μαρίκα Κοτοπούλη “ξαναζωντανεύει”, από τη Γωγώ Ατζολετάκη, την Κυριακή το απόγευμα στο “Polis Art Cafe” της Στοάς του Βιβλίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Η Γιορτή του Ίωνος”, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά. Τίτλος της κατάθεσης της ηθοποιού και συγγραφέα είναι “Δικός σου ως τον θάνατο… Ίων”.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 17:30 έως τις 23:00 και θα είναι αφιερωμένη στο Μακεδονικό, στην ιστορία του, στις γεωπολιτικές διαστάσεις και στον νέο αγώνα για τη Μακεδονία μας, όπως διαμορφώνεται μέσα οπό τα μεγάλα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις.

Θα μιλήσουν οι: δρ. Αθανάσιος Δρούγος (διεθνολόγος – στρατιωτικός αναλυτής), Γιάννης Αντωνόπουλος (δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Παρισίων), Ανδρέας Μαζαράκης (δημοσιογράφος), Μιχάλης Πατσίκας (“Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για την Μακεδονία και την Δημοκρατία”), Παρμενίων Λιβανίδης (διευθυντής Ιδρύματος Ίωνος Δραγούμη), Λεωνίδας Αποσκίτης (δημοσιογράφος) κ.ά.

Επίσης, ο συγγραφέας Νίκος Καρράς θα μιλήσει με θέμα: “Η επιρροή του Ι. Δραγούμη στο έργο του Παντελή Πρεβελάκη”, και ο συγγραφέας Αθανάσιος Κόρμαλης θα μιλήσει με θέμα: “Η εκτέλεση του Ίωνος Δραγούμη στον Τύπο της εποχής”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: