Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση για ανάδειξη των πειραϊκών αρχαιοτήτων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 06/02/2015

Ηετιώνεια Πύλη – Θέατρο της Ζέας – Κονώνειον Τείχος

Συνάντηση εργασίας είχε χθες, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με την προϊσταμένη της ΚΣΤ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Στέλλα Χρυσουλάκη και στελέχη της ίδιας υπηρεσίας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ άλλων, για τα εξής θέματα:

1. Η πορεία των αρχαιολογικών εργασιών για την ανάδειξη της Ηετιώνειας Πύλης. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, είναι προϋπολογισμού 700.000 € και έχουν απορροφηθεί μέχρι τώρα 337.000€.

2. Η ανάδειξη και η αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου της Ζέας, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. Ήδη, έχει γίνει ανάθεση μελέτης για την διάσωση του θεάτρου και την εκτέλεση εργασιών για να γίνονται εκδηλώσεις.

3) Ανάδειξη της οχύρωσης του Πειραιά (Κονώνειο Τείχος). Ζητήθηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής νέα παράταση των εργασιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης υπογράμμισε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας αλλά και για την αξιοποίησή της στην κατεύθυνση της προσέλκυσης επισκεπτών στις πόλεις.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να γίνουν νέες συναντήσεις για την προώθηση των κοινών επιδιώξεων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: