Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Πατούλη με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ για τον Φαληρικό Όρμο

ΑΤΤΙΚΗ,ΕU στις 14/01/2023

Συμφωνήθηκε η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη για να προσδιοριστούν τα βήματα για την δημοπράτηση της Β’ Φάσης του έργου

|> Το εμβληματικό έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου αποτέλεσε κεντρικό αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα με τον προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής Carsten Rasmussen, και τον αναπληρωτή προϊστάμενο της εν λόγω διεύθυνσης Παναγιώτη Πανταζάτο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνολικά σε όλα τα κράτη μέλη της και το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο και οδηγό για αντίστοιχα έργα και σε άλλες Περιφέρειες.

Επιπλέον από τη πλευρά των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκθειάστηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τόσο αναφορικά με την κάλυψη των τεχνικών απαιτήσεων για το έργο του Φαληρικού όσο και σε σχέση με τη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη προκειμένου το προσεχές διάστημα να προσδιοριστούν τα βήματα για την άμεση δημοπράτηση της Β’ Φάσης του έργου.

Στον σχεδιασμό που γίνεται έχουν ενσωματωθεί οι προτάσεις των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίες ενισχύσουν το στόχο της δημιουργίας ενός πάρκου το οποίο θα είναι περιβαλλοντικά φιλικό και  βιώσιμο προς τους χρήστες και το οποίο θα ενσωματώνει τις αρχές της αειφορίας, της καινοτομίας, της αισθητικής και της πρωτοβουλίας New European Bauhaus.

Μάλιστα για να αναδειχθεί αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα συμφωνήθηκε να υπάρξει ένα πλάνο ευρύτερης ενημέρωσης και συμμετοχής των πολιτών και ιδιαίτερα της τοπικής κοινωνίας.

Μέσω αυτού του πλάνου θα μπορούν να ενημερωθούν οι κάτοικοι τόσο για τα οφέλη, όσο και για τις προοπτικές αυτού του μεγάλου πάρκου.  Οι παραπάνω στόχοι θα επιτευχθούν με την οριστικοποίηση του πλαισίου και των κανόνων δημοπράτησης του έργου στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Συζήτηση και για άλλα σημαντικά έργα

Με αφορμή την επίσκεψη των εκπροσώπων της γενικής διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και σε άλλα αντικείμενα αρμοδιότητας της Περιφέρειας όπως,  το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής, τις δράσεις για την υγεία και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, τις  παρέμβασης οδικής ασφάλειας στο κεντρικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας καθώς και εμβληματικά έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα και θα συμβάλλουν στην ριζική αναμόρφωση της εικόνας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να γίνει «μία βιώσιμη, έξυπνη και χαμηλών εκπομπών ρύπων Ευρωπαϊκή Περιφέρεια».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: