Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 06/11/2015

Την Τρίτη στο ΕΒΕΑ

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον όσο και επίκαιρο συνέδριο με εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και πολιτικού κόσμου, πραγματοποιείται την Τρίτη 10/11 στην αίθουσα «Ερμής» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) με ώρα έναρξης 2 μμ.

Θέμα του συνεδρίου είναι «Δίκαιο της Θάλασσας και Μεσογειακός χώρος: Γεωπολιτική διάσταση και επιμέρους νομικές πτυχές» και συνδιοργανωτές είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), o Τομέας Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το συνέδριο γίνεται με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών  και  αποτελείται από τρεις συνεδρίες, στις οποίες θα αναλυθούν και θα συζητηθούν τα θέματα:

Γεωπολιτική διάσταση και επίλυση των διαφορών»
Γεωπολιτική διάσταση και επιμέρους νομικές πτυχές»
Πολιτικές διαστάσεις του Δικαίου της Θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο»

Υπό τους τίτλους αυτούς υπάρχει μια σωρεία επίκαιρων και περίπλοκων ζητημάτων όπως η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), οι ενεργειακές εγκαταστάσεις στη θάλασσα, οι ζώνες προστασίας περιβάλλοντος και αλιείας, ο έλεγχος στα διαπλέοντα ξένα πλοία, η έρευνα και διάσωση, το θέμα των μεταναστών κ.ά. για τα οποία η έγκυρη επιστημονική προσέγγιση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: