Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνέδριο ΓΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ για την κατάρτιση και την επαγγελματική απασχόληση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 18/11/2015

Στις 23-24/11

Το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) ης ΓΣΕΒΕΕ, πραγματοποιούν ανοιχτό διήμερο επιστημονικό συνέδριο στις 23 και 24 Νοεμβρίου στο Αεριοφυλάκιο 1-Αμφιθέατρο (Τεχνόπολις) με τίτλο:

«Διά Βίου Μάθηση, Επαγγελματική Κατάρτιση, Απασχόληση και Οικονομία. Νέα δεδομένα, νέες προτεραιότητες στις παρεμβάσεις των κοινωνικών εταίρων»

Το συνέδριο εστιάζει στις ιδιαιτερότητες των πεδίων Διά Βίου Μάθησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης και στη διασύνδεσή τους με την Εκπαίδευση, την Απασχόληση και την Οικονομία, τις Κοινωνικές Πολιτικές και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ειδικότερα, θα συζητηθούν θέματα τα οποία σχετίζονται με τη μαθητεία, την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων, τις στρατηγικές δεξιοτήτων, τις ανισότητες στη συμμετοχή και την ποιότητα στη Διά Βίου Μάθηση.

Στο συνέδριο θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό η αν. υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Στις εργασίες του συνεδρίου  θα συμμετέχουν επίσης σημαντικοί ακαδημαϊκοί του χώρου από γνωστά πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκπρόσωποι και ειδικοί εμπειρογνώμονες των κοινωνικών εταίρων, καθώς και εκπρόσωποι και ειδικοί εμπειρογνώμονες των αρμοδίων υπουργείων και φορέων που δραστηριοποιούνται στα σχετικά πεδία.

Απάντηση