Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής με όργανα ανακατασκευασμένα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 17/11/2015

Από το σύνολο “Λύραυλος”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία – παρουσίαση αρχαίας ελληνικής μουσικής από το μουσικό σύνολο «Λύραυλος» που οργάνωσε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά σε συνεργασία με το

Φεστιβάλ «Συμφωνία Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού» στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος παρουσιάστηκαν ανακατασκευασμένα αρχαία μουσικά όργανα με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών από παραστάσεις αγγείων και άλλων αρχαιολογικών πηγών που αποτυπώνουν το ρόλο της μουσικής στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των παιδιών, που συμμετείχαν μέσα από τον μουσικό τρόπο προσέγγισης του θέματος.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά μουσικά παραδείγματα, διάφορες εκδοχές παιξίματος όλων των οργάνων, να αγγίξουν τα ίδια τα όργανα, ενώ είχαν την δυνατότητα να ακούσουν ζωντανές ερμηνείες μερικών από τα σωζόμενα αρχαιοελληνικά μουσικά έργα.

Ο «Λύραυλος» αποτελεί ένα μουσικό εγχείρημα που βασικό στόχο έχει την επιστημονικά τεκμηριωμένη αναβίωση και ορθή προβολή και διάδοση της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής, μέσα από την εξαντλητική μελέτη των ιστορικών πηγών και την ανακατασκευή των αυθεντικών αρχαίων μουσικών οργάνων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: