Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συναυλία συμφωνικής ορχήστρας αύριο στο Κηποθέατρο Νίκαιας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 18/06/2015

Μια ακόμη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, δίνεται αυτή αύριο Παρασκευή 19/6 (8:30 μμ) στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, με ελεύθερη είσοδο.

Το να έχει ένα Δημοτικό Ωδείο, Συμφωνική Μαθητική Ορχήστρα, όσο αυτονόητο είναι για την μουσική κουλτούρα της Ευρώπης, τόσο σπάνιο είναι για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα.

Συμφωνικές Ορχήστρες που τον πυρήνα τους αποτελούν οι σπουδαστές των Ωδείων, διαθέτουν 2-3 Ωδεία σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, που είναι φυσικά επιχορηγούμενο από το κράτος. Ένας Δήμος, σαν τον Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, το να έχει συστήσει, μέσα στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση της χώρας, εδώ και τέσσερα χρόνια μια Συμφωνική Ορχήστρα, είναι κατόρθωμα.

Η δημιουργία μιας ορχήστρας με επαγγελματίες μουσικούς δεν είναι ανέφικτη. Η ίδρυση και η ανάπτυξη όμως, μιας συμφωνικής με συνολική προσπάθεια, δημοτικής αρχής, διεύθυνσης του Ωδείου, καθηγητών και σπουδαστών, αποτελεί επίτευγμα στις μέρες μας.

Η Ορχήστρα συστήθηκε το 2011, με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Στέλιου Γκολγκάρη και υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καραβέλη.

Σε αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάνω από 20 συναυλίες, με ρεπερτόριο υψηλοτάτου επιπέδου, μεγάλων κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών.

Μεταξύ άλλων ενορχηστρώσεις ειδικά για την ορχήστρα, έχει κάνει ο κορυφαίος Έλληνας ενορχηστρωτής Κώστας Γανωσέλης.

Στη συναυλία της Παρασκευής, η Ορχήστρα, θα ερμηνεύσει έργα, J.S. Bach, D. Shostakovich, Ν. Σκαλκώτα, A. Piazzolla, D. Gillespi και Κ. Γανωσέλη.

Σολίστ στην συναυλία, θα είναι οι διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιος Γκολγκάρης, και Μιχάλης Σουρβίνος ενώ την Ορχήστρα, για μία ακόμη φορά, θα την διευθύνει ο Δημήτρης Καραβέλης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: