Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ταξίδια στα ποιήματα του “Μαραμπού” με τη βοήθεια του Google Maps

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 07/05/2015

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Αφιέρωμα στην διαδρομή του ταξιδιώτη – ποιητή Νίκου Καββαδία με όλα τα μέρη που αναφέρονται στα ποιημάτα του, προσπάθησε να κάνει ένας χρήστης του Google, με τη βοήθεια του Google Maps. Ένα μάθημα γεωγραφίας, ποίησης και ευαισθησίας με ένα κλικ και το πέτυχε!

Με κλικ ΕΔΩ τους τόπους του Νίκου Καββαδία, δηλαδή όλα τα μέρη που εμφανίζονται στα ποιήματά του, πάνω στα οποία κάνοντας «κλικ» θα μπορείτε να διαβάσετε και τον στίχο που αναφέρεται σε αυτά.

Ο Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1910 στην Άπω Ανατολή, στο Νικόλσκι Ουσουρίσκι, μια μικρή πόλη της Μαντζουρίας στην περιοχή του Χαρμπίν, της κυριότερης πόλης της κεντρικής Μαντζουρίας.

kabbadias map

Ήταν το δεύτερο παιδί του Χαρίλαου και της Δωροθέας Καββαδία, γεννημένος μετά την Ευγενία-Τζένια και πριν από τον Δημήτρη-Μίκια. Ο πατέρας του, που είχε τη ρωσική υπηκοότητα διατηρούσε επιχείρηση εισαγωγών-εξαγωγών και ήταν τροφοδότης του τσαρικού στρατού, στον οποίο επίσης ήταν έφεδρος αξιωματικός.

Η μητέρα του προερχόταν από την εφοπλιστική οικογένεια των Αγγελάτων της Κεφαλονιάς. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Φεβρουαρίου του 1975, σε κλινική της Αθήνας. Στη στεριά και όχι στη θάλασσα που τόσο πολύ πόθησε…
Πηγή: protothema.gr

Απάντηση