Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ταξιδεύοντας σε 36 λιμάνια του Αιγαίου και του Ιόνιου με πλοηγό την Ιστορία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 10/05/2015

Εναρκτήρια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας

Τα βιβλία “Ταξίδια στο Αιγαίο με πλοηγό την Ιστορία” και “Ταξίδια στο Ιόνιο με πλοηγό την Ιστορία”, τα οποία επιμελήθηκε και εξέδωσε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) με τη χορηγία του ΟΛΠ Α.Ε. θα παρουσιασθούν αύριο Δευτέρα 11/5, στις 19:30 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Και με την εκδήλωση αυτή, αρχίζουν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, οι οποίες θα κορυφωθούν από τις 28 έως τις 31 Μαΐου.
Για τα δύο αυτά βιβλία, που θα κυκλοφορήσουν σε ελληνικά και αγγλικά, εκτός από τους επιμελητές της έκδοσης, μέλη του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, Ευγενία Δρακοπούλου και Δημήτρη Δημητρόπουλο, θα μιλήσουν η καθ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χριστίνα Αγριαντώνη και η καθ. της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ερασμία Σταυροπούλου.olp biblio
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο εντεταλμένος δημοτικός συμβούλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης και ο δ/ντης του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ καθ. Ταξιάρχης Κόλιας.
Τα βιβλία μέσα από ιστορίες και μυθοπλασίες αναφέρονται σε 18 λιμάνια του Αιγαίου και 18 λιμάνια του Ιονίου, τα οποία έχουν γράψει διακεκριμένοι ιστορικοί, λογοτέχνες και ερευνητές.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: