Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Ο… Μάρτιος μας έφτασε”… με δύο Φεστιβάλ Κιθάρας!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 06/03/2019

Τα Σάββατα 16, 23, 30 τρέχ. το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Αμφίκαιας και 15 με 17 του μηνός το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου

|> Μάρτης ο… κιθαρωδός, μπορεί να χαρακτηριστεί αυτός ο μήνας, καθώς θα είναι πλούσιος από συναυλίες κιθάρας που θα διεξαχθούν σε δύο φεστιβάλ, που υποστηρίζονται από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών. Το ένα είναι το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου που θα γίνει από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2019 στο Ναύπλιο και το άλλο το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Αμφίκαιας που θα διεξάγεται τα Σάββατα 16, 23 και 30 του μηνός.

Σχετικά με το φεστιβάλ Αμφίκαιας καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο σολίστ κιθάρας και παιδαγωγός Στέλιος Γκόλγκαρης και θα εμφανιστούν κατά σειρά:

Στις 16 Μαρτίου το Patra Guitar Ensemble – Κιθαριστικό Σύνολο Πάτρας, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του κιθαριστή Γιώργου Παπαδόπουλου, στις 23 Μαρτίου ο νεαρός πολυβραβευμένος σολίστ Γιώργος Γκόλγκαρης μόνος του αλλά και ως ντουέτο με τον Στέλιο Γκόλγκαρη της Sony Classical και τέλος στις 30 Μαρτίου το Santa Barbara Guitar Ensemble – Κιθαριστικό Σύνολο Αγίας Βαρβάρας υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου και κιθαριστή Αλέξανδρου Παπαρίζου. Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στον χώρο εκδηλώσεων του Αγροκτήματος Αμφίκαια, με ελεύθερη είσοδο.

> Χορηγός επικοινωνίας είναι ο “Τύπος Πειραιώς” (www.typospeiraiws.gr)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου

Όσα αφορούν το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου (Ναύπλιο 15-17 Μαρτίου), εκτός των άλλων σημαντικών συμμετοχών, προσκεκλημένη θα είναι και η  ιστορική Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας (επάνω φωτογραφία), υπό την διεύθυνση του μαέστρου και κιθαριστή Αλέξανδρου Παπαρίζου. Καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο κιθαριστής Τάσος Ιωακειμίδης.

Σημειώνεται, ότι η ορχήστρα ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών και είναι η μοναδική κιθαριστική ορχήστρα που αναγνωρίζεται από τον Σύλλογο και πως η συμμετοχή των μελών της (καθηγητών και σπουδαστών) είναι εντελώς δωρεάν  και χωρίς καμία οικονομική συνδρομή.

Επίσης, η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου-Μαγνησίας, έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων, Μακεδονίας, Παρνασσού, Αττικής, σε σύμπραξη με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, αλλά και την Santa Barbara Guitar Orchestra, ενώ έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής, χάρις στο ψηφιακό cd, που κυκλοφορεί από την FM Records, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής παγκοσμίως.

> Χορηγός επικοινωνίας είναι ο “Τύπος Πειραιώς” (www.typospeiraiws.gr)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: