
Τα υδροπλάνα ‘’έπιασαν’’ Βόλο και η Hellenic Seaplanes ‘’απογειώνει’’ τον Παγασητικό!
Εντυπωσιακή προσθαλάσσωση υδροπλάνου στο λιμάνι του Βόλου και πτήσεις πάνω από την πόλη και τον Παγασητικό
|> Υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes προσθαλασσώθηκε εντυπωσιακά στο λιμάνι του Βόλου, προσεγγίζοντας την κεντρική προβλήτα με ακρίβεια, ενώ κόσμος που είχε συγκεντρωθεί χειροκροτούσε το φτερωτό μέσο που ετοιμάζεται να ενώσει τον Βόλο με τις Σποράδες, τη Σκύρο και άλλους προορισμούς.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μελπομένη Λαζάρου.
Στη συνέχεια, το υδροπλάνο πήρε ύψος και πρόσφερε δύο εντυπωσιακές πτήσεις πάνω από την πόλη και τον κόλπο.
«Ο Βόλος μπαίνει δυναμικά στον χάρτη των θαλάσσιων αερομεταφορών. Η ανταπόκριση της πόλης μάς γεμίζει ενέργεια για το επόμενο βήμα», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους.
Στο πλαίσιο της πρώτης πτήσης της Hellenic Seaplanes στο Βόλο, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έφτασε πλέον η στιγμή να υποδεχτούμε τα πρώτα υδροπλάνα στην πόλη μας. Ένα εγχείρημα που παίρνει σάρκα και οστά μετά από προσπάθειες αρκετών ετών. Είναι πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι, έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και ο Βόλος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια, ενισχύοντας την τουριστική και συγκοινωνιακή σύνδεση με νησιά και άλλους προορισμούς».
Από την πλευρά της η Ζέττα Μακρή, στον χαιρετισμό της είπε: «Τα υδροπλάνα αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για τα νησιά μας, για την περιοχή μας, για την ανάπτυξη, για τον τουρισμό, για τους κατοίκους. Θερμές ευχαριστίες στον κ. Χαραλάμπους που ξεπέρασε εμπόδια με επιμονή και υπομονή και μας κάνει αυτό το εντός και εκτός εισαγωγικών δώρο. Καλοτάξιδο το υδροπλάνο και να προσφέρετε στην περιοχή μας».