Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Την άλλη Παρασκευή η “Μια Ζαχαρένια Συνταγή” για τα παιδιά του Πειραιά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 03/12/2015

Παρουσιάστηκε σήμερα

Παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθκε στον “Ιανό” το βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» – ένα βιβλίο που απευθύνεται στα παιδιά και για το οποίο ο δήμος Πειραιά, στηρίζει την έκδοσή του καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Για το βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, μίλησαν ο αν.απληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αν. γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Παναγιώτης Τσολιάς από το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ, η υποστράτηγος- προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και η επιχειρησιακή συντονίστρια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Aλεσσάντρα Μορέλλι.

Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Κορίνα Λαουλάκου (φωτό), ο πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και εκδότης του «Ιανού» Νίκος Καρατζάς καθώς και ο πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος.

 

 

laoulakou vivlio

Στον Πειραιά…

Την Παρασκευή 11/12, στις 17:00, ο δήμος Πειραιά, με την υποστήριξη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού», διοργανώνει εκδήλωση στον δημοτικό κινηματογράφο «Σινεάκ», με επίκεντρο την έκδοση και τον φιλανθρωπικό σκοπό του βιβλίου, την οποία θα παρακολουθήσουν γονείς και παιδιά από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Μια Ζαχαρένια Συνταγή», ενώ μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν δύο μικρά θεατρικά αποσπάσματα, από το έργο του Λέοντος Τολστόι «Πόση Γη Χρειάζεται ο Άνθρωπος», το οποίο θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από τη θεατρική ομάδα  «The3rd Person Theatre Group».

Στον χαιρετισμό της η Κορίνα Λαουλάκου, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Πειραιά είπε:

«Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση. Ο Δήμος Πειραιά ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα για υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, που σκοπό έχει να στηρίξει το έργο της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και ειδικότερα την παγκόσμια εκστρατεία για την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών – προσφύγων σε όλο τον κόσμο. 

Η έκδοση αυτού του βιβλίου, πέρα από τον κοινωνικό της χαρακτήρα, επιτελεί και ακόμα έναν σημαντικό ρόλο: την ευαισθητοποίηση των παιδιών, μέσω του παραμυθιού, για τη σημασία της αλληλεγγύης και της αγάπης, για τον σεβασμό στο διαφορετικό αλλά και την καλλιέργεια ελπίδας και αισιοδοξίας στις ψυχές των παιδιών. 

Ο Δήμος Πειραιά, έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, για την υποστήριξη του εγχειρήματος.

Στις 11 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, διοργανώνουμε ειδική εορταστική εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου, την οποία θα παρακολουθήσουν γονείς και παιδιά από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Πειραιά.  

Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις μέσα στην εορταστική περίοδο, με στόχο να γνωστοποιήσουμε στους Πειραιώτες, μέσω των δομών και των υπηρεσιών του Δήμου την πρωτοβουλία αυτή και να τους παροτρύνουμε να αγοράσουν το βιβλίο.

Θα ήθελα να συγχαρώ όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της έκδοσης του παραμυθιού. Εύχομαι το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο»!

Από την πλευρά της η συγγραφέας του βιβλίου Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να συνταξιδεύω με τον Δήμο Πειραιά σε αυτό το ταξίδι αγάπης και μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά η άμεση και από την πρώτη στιγμή ανταπόκρισή του,  να συνεισφέρει με όλα τα μέσα που διαθέτει για να στηρίξει το βιβλίο και τον σκοπό του. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μώραλη, που η αγκαλιά του έγινε μια ακόμη αγκαλιά αγάπης, βάζοντας μέσα ακόμα περισσότερα παιδιά που ο πόλεμος στην πατρίδα τους τα άφησε χωρίς σπίτια, σχολεία και πολλές φορές χωρίς οικογένεια. Γιατί όταν στην αγάπη προστίθεται και άλλη αγάπη και όταν η αλληλεγγύη συναντά την ανθρωπιά τότε ναι, ο κόσμος μπορεί να γίνει πολύχρωμος και ζαχαρένιος. Οι πολίτες του Πειραιά γνωρίζουν τι σημαίνει αγάπη. Οι πολίτες του Πειραιά καθημερινά προσφέρουν την αλληλεγγύη στους ανθρώπους που οι δυσχερείς συνθήκες του πολέμου έβαλαν δίπλα στο όνομά τους τη λέξη πρόσφυγας. Και απευθύνω σε όλους το δικό μου προσωπικό κάλεσμα να σταθούν δίπλα σε αυτά τα παιδιά, στηρίζοντας τον σκοπό του βιβλίου, για να μπορέσουν να κάνουν μια νέα αρχή και να ζωγραφίσουν και πάλι τα όνειρά τους με χρώματα φωτεινά και χαρούμενα».

Απάντηση