Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε Βεάκειο και Ευριπίδειο οι συναυλίες για τον Καζαντζίδη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 10/07/2019

Την ερχόμενη Κυριακή 14 τρέχ. στον Πειραιά και την Κυριακή 25 Αυγούστου στη Σαλαμίνα

|> Δύο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη, προγραμματίζονται για το Βεάκειο την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιουλίου στις 9 μμ και για το Ευριπίδειο Θέατρο της Σαλαμίνας το βράδυ της Κυριακής 25 Αυγούστου. Τίτλος των συναυλιών “Στέλιος Καζαντζίδης – 16 χρόνια πολλά“.

Θα τραγουδήσουν οι: Θέμης Αδαμαντίδης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Στανίση, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Βάσω Χατζή, Λεωνίδας Βελής, Στέλιος Περπινιάδης, Δημήτρης Κοντογιάννης, Μπάμπης Καραπέτης και Νότης Θαλασσινός. Στο μπουζούκι θα είναι ο Μανώλης Καραντίνης, ενώ η μουσική επιμέλεια θα έχει ο Φαίδων Λιονουδάκης.

Η προπώληση των εισιτηρίων (12 ευρώ) έχει αρχίσει στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στον πολυχώρο “Αυλαία” (Πασαλιμάνι), Viva και Public. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται:

Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας από τους λίγους τραγουδιστές, που κέρδισαν αδιαφιλονίκητα τον τίτλο του λαϊκού ερμηνευτή, αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων, τραγουδήθηκε όσο λίγοι και χάρισε το αίσθημα της οικειότητας σε όσους ένιωσαν ότι τραγουδά για εκείνους.

Με τη μοναδική υφή της φωνής του κατάφερε να εκφράσει τις αγωνίες, τους φόβους, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων, για τους οποίους η επιβίωση ήταν πολύ δύσκολη.

Οικονομικά και κοινωνικά αποκλεισμένοι, πρόσφυγες, εργάτες, όλοι αγωνιστές της καθημερινότητας αναζητούσαν στα τραγούδια του παρηγοριά για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν καθημερινά .

Και το κοινό του, βέβαια, δεν περιορίζονταν μόνο σε αυτούς.

Γιατί ο Καζαντζίδης τραγούδησε τον έρωτα και τις μικρές χαρές της ζωής σε δημιουργίες κορυφαίων συνθετών και στιχουργών που αγαπήθηκαν και λατρεύτηκαν από όλο τον κόσμο και που εξακολουθούν ακόμα να μας συγκινούν.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: