Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσημη ελληνική συμμετοχή σε διεθνή έκθεση στο Παρίσι

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 19/03/2019

Το Ίδρυμα της Βουλής παρών με τους «Δρόμους επιβίωσης» στη «Livre Paris 2019» 

|> Με την έκθεση φωτογραφίας «Δρόμοι επιβίωσης», το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία έδωσε το παρών του στη Διεθνή Έκθεση «Livre Paris 2019» – μια γιορτή του βιβλίου με παγκόσμια ακτινοβολία, που διεξήχθη στο Παρίσι, στο Parc des Expositions, Porte de Versailles, Porte de Versailles, από τις 15 έως χθες 18 Μαρτίου.

Η ελληνική παρουσία ήταν αισθητή, με ένα κεντρικό περίπτερο στο οποίο συμμετείχε επίσης το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το ελληνικό βιβλιοπωλείο/εκδοτικός οίκος  του Παρισιού «Δεσμός».

Η έκθεση «Δρόμοι Επιβίωσης», η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2016 σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, περιλαμβάνει συγκλονιστικές μαρτυρίες καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, που κατέγραψαν με την ευαίσθητη ματιά τους το δράμα των προσφύγων στους δρόμους της επιβίωσης, μακριά από τις εμπόλεμες ζώνες. Στους επισκέπτες διανεμήθηκαν δωρεάν ξενόγλωσσοι κατάλογοι της έκθεσης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Scène Europe»/«Σκηνή Ευρώπη», διοργανώθηκε εκδήλωση σε συνεργασία με τον γερμανογαλλικό τηλεοπτικό σταθμό ARTE με θέμα «La crise des migrants: fracture à l’Εurope?» / «Η μεταναστευτική κρίση: ρήγμα για την Ευρώπη;».

Στη συζήτηση, που συντόνισε η Γαλλίδα δημοσιογράφος Nora Hamadi, συμμετείχαν οι Χρήστος Χρυσόπουλος (εκδόσεις Actes Sud), Antoine Arjakovsky (εκδόσεις Salvador), Hassiba Hadj Sahraoui (Γιατροί Χωρίς Σύνορα) και Isabelle Jeguzo (επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Παρίσι). Αναδείχθηκε η κοινωνική διάσταση του προσφυγικού και φωτίστηκαν οι τρόποι που μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των μεταναστών σε επίπεδο οικονομικό, διοικητικό και ανθρωπιστικό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: