Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Αίγινα κατά τα χρόνια τής πείνας και της Αντίστασης

Πολιτισμος/Τεχνες στις 20/08/2020

Το ιστορικό βιβλίο του Σ. Μάϊπα παρουσιάζεται το Σάββατο 22/8, στις 7 μμ, στο κτήμα Κολλάτου

|> Το Σάββατο 22/8, στις  7 μμ, στο κτήμα Κολλάτου, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Σωτήριου Γ. Μάϊπα με τίτλο «Για μια χούφτα αλεύρι», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

Για το βιβλίο που μάς ταξιδεύει στην εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και στην Αίγινα της Κατοχής, θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Μπήτρος, διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας και ο συγγραφέας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Το βιβλίο

Ο Γιόζεφ, ο νεαρός Γερμανός, ακολουθεί τον πατέρα του στην Αίγινα. Ο σκληροτράχηλος διοικητής που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τον Χίτλερ λεηλατεί τα πάντα και αφήνει τους Έλληνες να πεινούν και να αργοπεθαίνουν. Δεν έχει υπολογίσει όμως την Αντίσταση! Μπορεί μια χούφτα αλεύρι να κατατροπώσει το ναζιστικό ιδεώδες; Μπορεί ένα χωριό από σκελετωμένα κορμιά να κερδίσει τους χιτλερικούς και τους προδότες; Ένα ταξίδι στον χρόνο, στη θυελλώδη εποχή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, με φόντο την Αίγινα, το Βερολίνο και τη Ρώμη, αλλά και τις άγριες θάλασσες όπου βρέθηκαν Έλληνες ναυτικοί, με τελικό προορισμό την ήττα των χιτλερικών και τον διωγμό τους από το ελληνικό νησί. Δεν έφυγαν όμως έτσι απλά… Κάτι άφησαν πίσω τους.

Ο συγγραφέας

Ο Σωτήριος Γ. Μάϊπας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 και μεγάλωσε στην Αίγινα. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συνέχεια των σπουδών του περιλαμβάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Απασχολείται ως επιστημονικός συνεργάτης και διδάσκων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας. Παράλληλα, διαχειρίζεται την ιστοσελίδα επιστημονικού, πολιτισμικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου: onpodium.gr – The art of sharing knowledge. Συγγράφει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συμμετέχει τακτικά σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Συστήθηκε αρχικά στο αναγνωστικό κοινό με το βιβλίο «Ο γιος της», το οποίο κυκλοφόρησε ο ίδιος μέσω της ιστοσελίδας που διαχειρίζεται.

Απάντηση