Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μαθητές της Ρωμιοσύνης ενώνουν τις «φωνές» τους

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 04/09/2019

Το ιστορικό Ζωγράφειο της Πόλης στην 6η Ολυμπιάδα Ελληνικής Γλώσσας (Βουκουρέστι 5-8/9)

|> Το υπουργείο Παιδείας της Ρουμανίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας διοργανώνει την 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Ελληνικής Γλώσσας στο Βουκουρέστι και το Ζωγράφειο της Κωνσταντινούπολης θα συμμετάσχει στις σχετικές εκδηλώσεις και στο διαγωνισμό που θα γίνει στο Βουκουρέστι από τις  5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Το Ζωγράφειο το οποίο εφέτος συμπληρώνει τα 126 χρόνια από την ίδρυσή του θα εκπροσωπήσουν οι μαθητές Άννα Μπαζγκάρλο, Φωτεινή Μπαζγκάρλο, Μαρία Κελεπούρη, Αθηνά Κελεπούρη και Ειρήνη-Θεοδώρα Αβτζή. Την αποστολή θα συνοδεύσει η φιλόλογος Μάγδα Φραγκοπούλου-Τσοκώνα.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός φέρνει σε επαφή μαθητές από τη δημόσια και την ιδιωτική μέση εκπαίδευση, οι οποίοι προέρχονται από χώρες, όπου λειτουργούν ελληνικές κοινότητες, σχολεία ή άλλοι φορείς, στο πλαίσιο των οποίων διδάσκεται η ελληνική γλώσσα. Από κάθε χώρα, μπορούν να συμμετάσχουν το πολύ πέντε μαθητές, συνοδευόμενοι από έναν ενήλικα (γονέα, κηδεμόνα ή δάσκαλο).

Κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, όπως επισκέψεις σε μουσεία, σε ιστορικά μνημεία, ελληνική πολιτιστική βραδιά, οι οποίες εκφράζουν το πνεύμα του ελληνισμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: