Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο “Ειδικός Απεσταλμένος” του Πέτρου Κασσιμάτη αύριο στην ΕΣΗΕΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 09/07/2015

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κασιμάτης και οι εκδόσεις «Αγγελάκη» παρουσιάζουν αύριο Παρασκευή 10/7 (12 μ.) το λεύκωμα «Ειδικός Απεσταλμένος», στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι: Γιώργος Βλαβιανός, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιώργος Τράγκας και κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ρένος Χαραλαμπίδης και Νίκος Λεκάκης.

Θα παίξουν τα μουσικά σύνολα SOL-FA υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κωνσταντάκη και την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου.

Ο Πέτρος Κασιμάτης σε αυτό το λεύκωμα ντοκουμέντων, επιχειρεί να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια με εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες και σημειώσεις, για τα γεγονότα που τα τελευταία 35 χρόνια συγκλόνισαν τον Πλανήτη και κάλυψε ως απεσταλμένος χαρίζοντάς του διεθνή επαγγελματική αναγνώριση και βραβεία. Μια πλούσια δημοσιογραφική διαδρομή, που εκτείνεται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, από την Κεντρική Αμερική των συγκρούσεων Κόντρας- Σαντινίστας, στην Ρουμανία για την ανατροπή Τσαουσέσκου, στο Λίβανο για τους βομβαρδισμούς της Βηρυτού, αλλά και την κάλυψη των πολεμικών συγκρούσεων σε Βοσνία, Κόσσοβο, Κουρδιστάν, Μέση Ανατολή και Αφγανιστάν.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: