Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Σαββατοκύριακο στο Βεάκειο, η 30ή Γιορτή της Νεολαίας της Ι.Μ.Πειραιώς

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 11/06/2015

«Οι νέοι γιορτάζουν και σας προσκαλούν»

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14/6 θα πραγματοποιηθεί στο Βεάκειο η 30η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Η εκδήλωση, η οποία σηματοδοτεί την λήξη της ιεραποστολικής χρονιάς και την αρχή των θερινών δραστηριοτήτων της τοπικής Εκκλησίας, εφέτος θα έχει επετειακό χαρακτήρα και σε αυτήν θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.400 νέοι και νέες των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Ενοριακών Συντροφιών και Δραστηριοτήτων.

Από το Γραφείο Τύπου της Ι.Μ. Πειραιώς ανακοινώθηκε πως:

Παραδοσιακοί χοροί, παιδικές και νεανικές χορωδίες, θεατρικά δρώμενα και αναδρομή στο ξεκίνημα και την εξέλιξη του σημαντικού αυτού θεσμού της Μητροπόλεως, συνθέτουν το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της 30ης Γιορτής Νεολαίας.

Την Κυριακή το σκηνικό θα είναι λίγο διαφορετικό. Στις 6:30 το απόγευμα θα δοθεί η έναρξη για το «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού» τον οποίο θα αναζητήσουν ομάδες από τις ενορίες του Πειραιά.

Υποδειγματική παρασκευή προσφόρου, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, γλυκίσματα και αναμνηστικά θα προστεθούν στο σκηνικό της Κυριακής. Στις 7:30 το απόγευμα στην κεντρική σκηνή του Βεάκειου θα ξεκινήσει η ιστορία από την αρχή… Μια ιστορία που μετράει 29 έως τώρα Γιορτές Νεολαίας…

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, θα υποδεχθεί σε αυτό το ταξίδι, τούς σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιο και Δημητριάδος & Αλμυρού κ.Ι γνάτιο -από τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας.

Ένα μεγάλο πανηγύρι χαράς θα ξεκινήσει με σκοπό την συνάντηση των γενεών επί σκηνής και την πρόσκληση των νέων προκειμένου να παρουσιάσουν στις παλαιότερες γενιές την εξέλιξη του θεσμού. Η Θεατρική μας ομάδα θα παρουσιάσει μια κλασική κωμωδία η οποία θα δώσει το δικό της μήνυμα στη γιορτή μας.

Τέλος σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της εκδήλωσης και τις δύο ημέρες θα έχει το κοινό που θα συμμετέχει από τις κερκίδες του θεάτρου. Παιχνίδια, διαγωνισμοί, δοκιμασίες και δώρα θα δώσουν την δυνατότητα σε όλους όσοι παρευρεθούν αφενός να ψυχαγωγηθούν αφετέρου να χαρούν και να χειροκροτήσουν τις νέες και τους νέους που μια ακόμη χρονιά θα δώσουν μέσα από αυτή την εκδήλωση τη δική τους μαρτυρία Χριστού.

Μία ημέρα νωρίτερα, αύριο Παρασκευή 12/6 στις 7:30 το απόγευμα και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εορταστική εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: