Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από σήμερα το… e-Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Πολιτισμος/Τεχνες στις 25/11/2020

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής και θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου

|> Αρχίζει σήμερα Τετάρτη 25/11, το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία και πραγματοποιείται και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών εισηγήσεων της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου, αρμόδιου για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χ. Ρώμα.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Από την εποχή της έναρξής του, το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, αποτελεί ένα από τα πρώτα και λιγοστά στην Ευρώπη, Φεστιβάλ αφιερωμένο στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, με το βασικό σκέλος του να αποτελείται από ένα πρόγραμμα με ταινίες και θέματα που αναφέρονται στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο, στον οποίο, βέβαια, ξεχωριστή θέση έχει και ο Ελληνικός Κινηματογράφος. Ιδιαίτερα φέτος, το 33ο Πανόραμα, εκτός από τις άλλες τακτικές του εκδηλώσεις περιλαμβάνει αρκετά προγράμματα αφιερωμένα στον ελληνικό κινηματογράφο. Όπως, κάθε χρόνο, τρεις διαφορετικές κριτικές επιτροπές θα απονείμουν το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας σε μια από τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος.

Το εφετινό 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα διεξαχθεί από σήμερα έως και τις 4 Δεκεμβρίου. Κλικ ΕΔΩ.

Με αφορμή την έναρξη του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, ο πολιτισμός αποτελεί μία δημιουργική διέξοδο, ένα ισχυρό “πνευματικό αποκούμπι” για όλους μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να ενισχύει την καλλιτεχνική δημιουργία που δοκιμάζεται και να στηρίζει τους ανθρώπους της, με όσα μέσα διαθέτει».

Απάντηση