Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το video του 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας του Πειραιά που θα γίνει στις 25, 26 και 27/4

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 18/04/2016

Δημοτικό και Πινακοθήκη

Ένα θαυμάσιο video έχουν ετοιμάσει οι οργανωτές του τριήμερου 1ου Φεστιβάλ Πειραιά, που θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27/4 στο Δημοτικό Θέατρο και την Δημοτική Πινακοθήκη. Αυτό το μεγαλύτερο κιθαριστικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει ποτέ η πόλη του Πειραιά παρουσιάζεται το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, τον ΟΠΑΝ, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Για τρεις μέρες η Δημοτική Πινακοθήκη και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα κατακλυστούν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της κλασσικής κιθάρας στην Ελλάδα και τις εκρηκτικές τους μελωδίες.

Το φεστιβάλ θα ανοίξουν οι Αδελφοί Τζαβάρα στις την Δευτέρα 25/4 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, όπου θα παρουσιάσουν ένα διαφορετικό μουσικό ρεπερτόριο το οποίο θα διανθίσουν με την δική τους κιθαριστική δεξιότητα. Στην εκδήλωση ο Δήμος Πειραιά και ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών θα τιμήσουν το ιστορικό ντουέτο για την προσφορά του στην ελληνική μουσική.

Την σκυτάλη παραλαμβάνουν την Τρίτη 26/4 στον ίδιο χώρο, οι εκρηκτικοί Fuego Guitar Trio (Άγγελος Μπότσης, Μιχάλης Σουρβίνος, Roland Hoffmann) σε ένα ρεσιτάλ που ξεκινά από το μπαρόκ και την όπερα και καταλήγει στα σύγχρονα κιθαριστικά ιδιώματα.

Σημειωτέον ότι πρόσφατα οι Fuego Guitar Trio βραβεύτηκαν σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς μουσικής δωματίου στο Aschaffenburg στη Γερμανία, για την καλύτερη μεταγραφή και εκτέλεση του 6ου Βραδεμβουργίου Κονσέρτου του J. S. Bach.

afisa kith SPONS

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στο Δημοτικό Θέατρο την Τετάρτη 27/4 με την μεγάλη συναυλία της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας Πειραιά (ΕΚΟ) υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη, ενώνοντας 100 μοναδικούς κιθαριστές σε μια πρωτότυπη μουσική περιήγηση σε εμβληματικά έργα της παγκόσμιας και ελληνικής μουσικής.

Με την ΕΚΟ συμπράττουν οι: Stelios and Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης [φωτό]), Μάρω Ραζή, String Demons (Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη), ενώ συμμετέχουν οι: Μιχάλης Σουρβίνος, Σπύρος Τσιώλης, Βάσια Ζαχαροπούλου, κ.ά.

Η είσοδος στις συναυλίες της Δημοτικής Πινακοθήκης θα είναι ελεύθερη, ενώ στη συναυλία της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας θα υπάρχει συμβολικό αντίτιμο 5 ευρώ, – έσοδο από το οποίο θα διατεθούν εξ ολοκλήρου σε υποτροφίες φοίτησης και οικονομικές παροχές για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο.

Την επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά Βασίλης Μαστοράκης.

Απάντηση