Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τριήμερο φεστιβάλ από τις Πολιτιστικές Ομάδες της Φοιτητικής Εστίας του ΕΚΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 16/05/2016

20-21-22 Μαΐου

Ένα τριήμερο πολιτισμικό φεστιβάλ, από εκείνα που σνομπάρονται από τα «μεγάλα» ΜΜΕ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (20-21-22 Μαΐου) στην Πανεπιστημιούπολη.

Πρόκειται για μία δράση γεμάτη φαντασία μια δημιουργικότητα που υπογράφουν, διοργανώνουν και εκτελούν οι φοιτητές των Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ένα κλικ στον ιστότοπο της Εστίας (www.efepa.gr), είναι χρήσιμο…

Εξ άλλου, σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τις πολιτιστικές ομάδες, αναφέρεται:

Είμαστε οι Πολιτιστικές Ομάδες της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Ε.Π.Α.) και διοργανώνουμε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το 11o φεστιβάλ μας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20, 21 και 22 Μαΐου στο χώρο των Εστιών, στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών.

Το φεστιβάλ στήνεται κάθε χρόνο από τις ίδιες τις πολιτιστικές ομάδες της Εστίας (θεατρική ομάδα, 2 χορευτικά τμήματα: λάτιν και παραδοσιακών χορών, χορωδία, κινηματογραφική ομάδα, ομάδα πολεμικών τεχνών), χωρίς κανένα οικονομικό αντίκρισμα (είσοδος δωρεάν, κανένας χορηγός, καμία επιχορήγηση από κανένα ίδρυμα ή το Πανεπιστήμιο). Οι ομάδες δε χρηματοδοτούνται ούτε από κάποιο επίσημο φορέα ούτε από χορηγούς.

Στηριζόμαστε μόνο στη βοήθεια των φοιτητών και του κόσμου της γειτονιάς. Οι ομάδες μας λειτουργούν όλο το ακαδημαϊκό έτος με στόχο το ζωντάνεμα της εστίας και την ανάδειξη του πραγματικού χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου. Στους καιρούς που ζούμε θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν να υπάρχουν και να διοργανώνουν εξωστρεφείς εκδηλώσεις.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που σκοπό έχει να κοινωνικοποιήσει τον χώρο των εστιών και να αναδείξει ότι οι συλλογικές και από τα κάτω προσπάθειες μπορούν να αποτελέσουν μια ουσιαστική και δημιουργική φωνή αντίδρασης στη σύγχρονη εκμεταλλευτική πραγματικότητα.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικοχορευτικά δρώμενα (τόσο από οικότροφους όσο και από καλλιτέχνες που δέχονται να συμμετέχουν αφιλοκερδώς) καθώς και συζητήσεις, περίπτερα ενημέρωσης, εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας.

Σε προηγούμενα Φεστιβάλ μάς στήριξαν και μας τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Καζούλης, ο Γιάννης Χαρούλης, οι Locomondo, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Μανώλης Φάμελλος, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, ο Νίκος Ζιώγαλας, οι Encardia, ο Απόστολος Ρίζος, οι Magic De Spell, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Μιχάλης Τζουγανάκης, ο Ζακ Στεφάνου, οι Elektrobalkana, ο Σπύρος Γραμμένος, οι Χατζηφραγκέτα, τα Μακρινά Ξαδέρφια καθώς και πολλοί άλλοι.

Στο φεστιβάλ, το οποίο είναι τριήμερο, παρίστανται καθημερινά 2000-3000 άτομα και τώρα που διανύουμε μια περίοδο τόσο κρίσιμη για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της φοιτητικής μέριμνας, καθώς είναι γνωστά τα σενάρια για ιδιωτικοποίηση της εστίας, επιβολή ενοικίων, ακόμα και κλείσιμο εστιών (που οι οικότροφοι, βέβαια, προς στιγμήν έχουν μπλοκάρει) είναι ανάγκη αυτό το φεστιβάλ να συνεχιστεί.
Επικοινωνία: E-mail: pofepa@gmail.com
Υλικό από τα προηγούμενα Φεστιβάλ, καθώς και διάφορες άλλες εκδηλώσεις:
https://www.youtube.com/watchhttps://www.youtube.com/watch?v=ml09wuyuIJA,
https://www.youtube.com/channel/UCIfqu2eWuVDjIk_L-DLmHrwhttps://www.youtube.com/playlist

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: