Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άννα Βαγενά: Ρεσιτάλ ερμηνείας στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς

Υποδύεται αύριο τη Μικρασιάτισσα Αγγελική Παπάζογλου, καταθέτοντας το ταλέντο και την ψυχή της, σαν παρακαταθήκη για το αύριο

|> Η παράσταση ‘’Αγγέλα Παπάζογλου’’ με την Άννα Βαγενά , ζωντανεύει αύριο Σάββατο 24/9 (8 μμ) -μετά από 23 χρόνια- στον ιστορικό χώρο της Μάντρας Μπλόκου της Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α).

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης ‘’40 μέρες μετά’’ για τους εκτελεσμένους του Μπλόκου της Κοκκινιάς με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, Αγγελικής Παπάζογλου, συζύγου του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, ο οποίος και τις κατέγραψε.

Μέσα από τις αφηγήσεις της περνά η ιστορία της Σμύρνης, τότε που οι Έλληνες κυριαρχούσαν στη ζωή της, με τις μαγευτικές ομορφιές της.

Στη συνέχεια, η Αγγέλα αφηγείται την καταστροφή, τον ξεριζωμό, την εγκατάσταση των προσφύγων στην πατρίδα Ελλάδα, τις δυσκολίες που πέρασαν, τον αγώνα που έδωσαν για να προκόψουν και να ριζώσουν, φέρνοντας μαζί τους το φως της Μικρασίας, τον πολιτισμό της και την ψυχή της.

Οι αφηγήσεις αυτές έγιναν μέσα από το στόμα, τον λόγο και την ψυχή της Άννας Βαγενά, που την ενσαρκώνει όλα αυτά τα χρόνια, κτήμα όλου του κόσμου, πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

Ο Λάμπρος Λιάβας, εθνομουσικολόγος καθηγητής του ΕΚΠΑ, έκανε την επιλογή των κειμένων από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου, καθώς και την επιλογή της μουσικής από σμυρναίικα και ρεμπέτικα τραγούδια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: