Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φήμες, εικασίες και σενάρια, για τη θαλάσσια τραγωδία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 19/08/2016

“Πυρομανείς πυροσβέστες” – Οργισμένη δήλωση Δρίτσα

Πολλά και διάφορα κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν σχετικά με την θαλάσσια τραγωδία της Αίγινας. Στο πλαίσιο των εικασιών για το ποιός πραγματικά οδηγούσε και ποιοί επέβαιναν στο μοιραίο ταχύπλοο, κάποιοι “απίθανοι” ονομάτισαν υπουργούς της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να παρέμβη με δηλώσεις της -και δικαιολογημένα- η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μεταξύ άλλων είπε:

«Κακοήθεις ούτως ή άλλως. Απελπισμένοι γιατί κάθε σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης ναυαγεί εξακολουθητικά. “Ανακάλυψαν” σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο και στην παρέα του κατηγορούμενου, τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα. Αφού το δυστύχημα έγινε στην Αίγινα και δύο εκ των τριών υπουργών έχουν σπίτι στην Αίγινα, άρα αυτοί προκάλεσαν το δυστύχημα.  Η τραγωδία  όμως δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε ψεύδη. Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

> Πολύ καλά δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, όμως θα ήταν άριστη η δήλωσή της, εάν έλεγε ότι είχε ζητηθεί και η διερεύνηση των τηλεφωνημάτων που είχαν γίνει από όλους εκείνους που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με το δυστύχημα.

Και ενώ κυκλοφορούν τα μύρια όσα σενάρια με αφορμή και τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, κάποιοι άλλοι “απίθανοι”, αυτή τη φορά από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζουν ως «άθλιες αναρτήσεις» αυτές που έγραψαν στο twitter οι συνάδελφοι Άρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η λάσπη και η εμπάθεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση δεν είναι κάτι καινούριο. Σε όλα όμως υπάρχει ένα όριο, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Μετά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου για την τραγωδία στην Αίγινα, σήμερα είδαν το φως και άθλιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιογράφων, όπως ο Α. Πορτοσάλτε και ο Μπ. Παπαπαναγιώτου, για να μας αποδείξουν ότι το βαρέλι της συκοφαντίας δεν έχει πάτο».

Να, τι έγραψαν στο twitter, οι “κατηγορούμενοι” συνάδελφοι:

anarthseis

anarthseis2

Επειδή η υπόθεση κρύβει πολύ μυστήριο  καλά θα κάνουν οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν απρόσκοπτα σε ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης. Η πολιτική εξουσία να μείνει αμέτοχη, οι όποιες υποψίες πρέπει σύντομα να διαψευσθούν (ή να επαληθευθούν). Άλλωστε “ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον“…

Δήλωση Δρίτσα

Εξ άλλου το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, έκανε δηλώσεις σχετικά με την «απαράδεκτη και επικίνδυνη μικροπολιτική εκμετάλλευση του τραγικού συμβάντος στην Αίγινα». Συγκεκριμένα, είπε:

«Επικαλούμενος τη θεσμική μου ιδιότητα και ευθύνη και μόνο αυτές, κάνω ειλικρινή έκκληση να σταματήσει επιτέλους, για την απαράδεκτη και επικίνδυνη μικροπολιτική εκμετάλλευση του τραγικού συμβάντος στην Αίγινα. Ζητώ από όλους, όσους έχουν θέση ευθύνης στο Δημόσιο βίο, να συμβάλλουν ενεργά σε αυτό. Το οφείλουμε στα θύματα της τραγωδίας, στις οικογένειές τους και στους οικείους τους. Η πολιτική και επικοινωνιακή “τυμβωρυχία” δε μπορεί να γίνει ανεκτή.

Η μόνη παρέμβασή μου στην προανακριτική διαδικασία, ως αρμόδιος και υπεύθυνος Υπουργός, ήταν από την πρώτη στιγμή, να ζητήσω να μη μείνει καμία πτυχή του τραγικού συμβάντος αδιερεύνητη. Οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές κινήθηκαν και κινούνται στην κατεύθυνση αυτή με επαγγελματισμό και υπηρεσιακή υπευθυνότητα, επιτελώντας το καθήκον τους σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές-Ανακριτικές Αρχές και υπό την εποπτεία τους.

Εκ παραλλήλου, όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, η ενίσχυση των κανονισμών ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, όπως και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει αποτελέσει, ήδη από μηνών, ειδικό αντικείμενο μελέτης. Μετά το τρέχον συμβάν της Αίγινας και μόλις συνταχθούν και παραδοθούν επίσημα, οι εκθέσεις της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ) και άλλων συναρμόδιων διευθύνσεων του Υπουργείου, θα ληφθούν αποφάσεις, ώστε σε εύλογο χρόνο να τεθεί σε εφαρμογή ένα επαρκώς βελτιωμένο θεσμικό πλαίσιο.

Όμως θεωρούμε για μια ακόμη φορά υποχρέωσή μας να τονίσουμε ότι η τυμβωρυχία και η πολιτική αγυρτεία, δε χωρούν σε τέτοιες τραγικές στιγμές. Η κατασκευή ανύπαρκτων ειδήσεων δε γεννά μόνο θλίψη, αλλά και οργή. Πρόκειται για κατάντια».

Απάντηση