Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διαδικτυακές εκδηλώσεις από το Δημοτικό Θέατρο

Πολιτισμος/Τεχνες στις 06/12/2020

Χριστουγεννιάτικες στιγμές και δράσεις μέσω του ιστότοπου www.dithepi.gr

|> Άρωμα Χριστουγέννων στο  Δημοτικό Θέατρο με αφηγήσεις παραμυθιών από την Ξένια Καλογεροπούλου,  τη “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Καρόλου Ντίκενς με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ,  βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο από  το Animasyros  και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Και όλα αυτά με ένα κλικ στο www.dithepi.gr , που είναι ο τόπος φιλοξενίας και προβολής των εκδηλώσεων.

Να σημειωθεί ότι  η  “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Καρόλου Ντίκενς που θα παιχτεί στην Κεντρική Σκηνή “Δημήτρης Ροντήρης” του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στις 26 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ-1.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ:  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

26 Δεκεμβρίου / 12 μ. (Απευθείας μετάδοση  από την ΕΤ-1)

Ταξιδεύουμε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσα από το αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς, Χριστουγεννιάτικη ιστορία, με ήρωα τον πασίγνωστο από τα παιδικά μας χρόνια τσιγκούνη Σκρουτζ. Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ζωντανεύει μουσικά την πλοκή, ερμηνεύοντας γνωστές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους. Ένας ξεχωριστός συνδυασμός λόγου και μουσικής που θα μας μεταδώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Αφήγηση: Δημήτρης Πιατάς

Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης

Ενορχήστρωση μουσικών έργων: Θοδωρής Λεμπέσης

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Παραμύθια σαν ευχές από τη Ξένια Καλογεροπούλου

25 και 27 Δεκεμβρίου και 1 και 6 Ιανουαρίου / 12 μ.

Η Ξένια Καλογεροπούλου ανοίγει το σπίτι της ανήμερα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και αφηγείται με το μοναδικό της τρόπο τα παραμύθια της.  Θυμάται ξεχωριστές γιορτές των παιδικών της χρόνων και εύχεται στους μικρούς φίλους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την καινούργια χρονιά.

Σύλληψη – σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Άγγελος Παπαδόπουλος

Ηχοληψία: Αλέξης Κουκιάς – Παντελής

 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

XMAS ANIMASYROS

26 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου  / 12 μ.

Το Animasyros έρχεται στο ΔΘΠ φέρνοντας μαζί του βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. Το θαύμα των Χριστουγέννων, η αξία της αλληλεγγύης, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο πλούτος της διαφορετικότητας, η αγάπη για τη θάλασσα και άλλες ιστορίες animation σε δύο διαφορετικά προγράμματα προβολών (διάρκειας 90 λεπτών) για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.

> Μετά την πρώτη τους προβολή οι εκδηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά δίνοντας την ευκαιρία για επαναληπτικές θεάσεις.

Απάντηση