Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ψηφιδωτό με ονόματα Ελλήνων βασιλέων και ηρώων στη Συρία

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 13/10/2022

Αποκαλύφθηκε στην πόλη Αλ Ραστάν που είναι χτισμένη στην τοποθεσία όπου βρισκόταν η ελληνιστική πόλη Αρέθουσα

|> Ένα ψηφιδωτό της ρωμαϊκής εποχής, που ανάγεται στον 4ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια αποκαλύφθηκε στη Συρία.

Το ψηφιδωτό, ηλικίας 1.600 ετών, βρέθηκε στην πόλη Αλ Ραστάν, που είναι χτισμένη στην τοποθεσία όπου βρισκόταν η ελληνιστική πόλη Αρέθουσα.

Το ψηφιδωτό εικονίζει μια σπάνια σκηνή στην οποία «διακρίνονται καθαρά οι λεπτομέρειες και τα ονόματα των Ελλήνων βασιλέων και ηρώων που συμμετείχαν στον πόλεμο της Τροίας», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο διευθυντής Ανασκαφών και Αρχαιολογικών Μελετών της γενικής διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Μουσείων. Όπως είπε «το τμήμα που έχει αποκαλυφθεί μέχρι τώρα έχει μήκος 20 μέτρα και πλάτος 6», ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν και άλλα τμήματα που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σημειώνεται ότι η Συρία, είναι μια χώρα-χωνευτήρι πολλών πολιτισμών ανά τις χιλιετίες, από τους Χαναναίους μέχρι τους Ομεϋάδες και ενδιάμεσα τους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς και διαθέτει άφθονους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Ορισμένοι καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε το 2011.

> Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτογραφίες: Syria 360

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: