Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αλκοτέστ εξουσιολαγνείας, για αποκατάσταση της ισορροπίας…

FLASH στις 26/12/2021

Άλλο να χλευάζεις διαφορετικές απόψεις και… διαφορετικό είναι να ειρωνεύεσαι ένα μείζον Χριστιανικό θρησκευτικό σύμβολο

Αλέξανδρος Αρδαβάνης* |> Εκατομμύρια διασύρουν εαυτούς και αλλήλους μέσα στη σχεδόν καθολικά, νομικά και ηθικά αποδεκτή φαραωνική «παρτούζα» που λέγεται Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Κάποια στιγμή κάποιος «διαβαίνει τον Ρουβίκωνα» -τα ρευστά όρια που τίθεται σε κάθε εποχή και συγκυρία από τους άγραφους, ενίοτε και γραπτούς νόμους της εκάστοτε πλειοψηφούσας κοσμοθεωρίας του Μεγάλου Κοπρώνα που Κοινό των ανθρώπων ονομάζεται. Όρια• μεταξύ αποδεκτού ή παραδεκτού και μη αποδεκτού ή απαράδεκτου -δικαίου και αδίκου, όμορφου και άσχημου, χαριτωμένου και χυδαίου και πάει λέγοντας.

Όταν ο προβεβλημένος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, απόφοιτος του LSE, εντός του πλαισίου της προαγωγής της Δημόσιας Υγείας στην τρέχουσα Πανδημία, χλεύαζε με τις σκωπτικές αναρτήσεις του κάθε διαφορετική άποψη, ακόμη και αυτές των απλώς σκεπτικιστών, η όποια αντίδραση ή αγανάκτηση των χλευαζομένων αποσιωπήθηκε από τα main stream ΜΜΕ και ΜΚΔ. Ίσως επειδή το επέβαλλε το Δημόσιο Συμφέρον και οι συνθήκες πολέμου. Σεβαστό…

Τώρα όμως, φαίνεται ότι ο καθηγητής, μεθυσμένος ίσως από τη ρακή της «γενικής αποδοχής» του Πλήθους και του απορρέοντος «κύρους», παρέβη τους «κανόνες» και ειρωνεύτηκε βάναυσα ένα μείζον Χριστιανικό θρησκευτικό σύμβολο. Τον υπερασπίστηκε δημοσίως, για λόγους σεβασμού στο «δικαίωμα στο χιούμορ», και κάποιος επιφανής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Προσωπικά, επειδή ο καθηγητής μού είναι πραγματικά συμπαθής, αν περνούσε από το χέρι μου, θα τον απάλλασσα λόγω βαρείας Μέθης Κύρους και θα του επέβαλλα ένα αλκοτέστ εξουσιολαγνείας, πριν από κάθε δημόσια δήλωση σε ΜΜΕ ή ανάρτηση σε ΜΚΔ.

Επί υποτροπής δε, θα τον εξανάγκαζα σε λουτρά αυτογνωσίας σε Ψυχοκαθρέφτη, αρχικά κατ’ οίκον και αργότερα σε κάποια Ψυχο-Λουτρόπολη, από αυτές που θα χρειαστεί να κατασκευαστούν σε όλον τον πλανήτη το συντομότερο και ενώ διαρκεί η Πανδημία. Για την αποκατάσταση της ηθικής και ψυχικής ισορροπίας του πλήθους και κυρίως των ταγών του.

Θα χρειαστούν αλλά, τελικά, θα κατασκευαστούν όχι για όσους μεθούν από την εφήμερη εξουσία αλλά για όσους σαλούς επιμένουν στην αποκοτιά της «αντικοινωνικής» απειθαρχίας.

(*Ο λογοτέχνης κ. Αλ. Αρδαβάνης, είναι δρ ιατρός ογκολόγος – διευθυντής στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: