Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άρχισαν οι ανοιχτές συζητήσεις Μώραλη με δημότες

Χωρίς κατηγορία στις 30/11/2018

Άνοιξε διάλογο με κατοίκους και φορείς του Νέου Φαλήρου – Η επόμενη συνάντηση στις 19 Δεκεμβρίου στην Καλλίπολη

|> Από το Νέο Φάληρο άρχισε ο διάλογος του Γιάννη Μώραλη με τους πολίτες, καθώς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η ανοιχτή συζήτηση του δημάρχου Πειραιά με τους κατοίκους και φορείς της Γ΄ δημοτικής κοινότητας, στην αίθουσα εκδηλώσεων Red1925 (πρώην V΄AMMOS) του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο δήμαρχος Πειραιά, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής Αρχής τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Πειραιά και ειδικά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην  Γ΄ δημοτική κοινότητα. Ο κ. Μώραλης άκουσε τους προβληματισμούς των δημοτών και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως την καθημερινότητά τους στην πόλη. Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους ανοιχτές συναντήσεις έχουν μεγάλη σημασία. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι δημότες πρέπει να ενημερώνονται για όσα έχουν γίνει στην πόλη και στην περιοχή τους, να έχουν λόγο και να τους δίνεται η δυνατότητα να συζητούν με τη δημοτική τους Αρχή για όσα έγιναν, αλλά και για όσα δεν έχουν γίνει. Αυτή η διαδικασία μόνο προς όφελος της πόλης και των δημοτών είναι».

Ο Γιάννης Μώραλης, αναφέρθηκε αρχικά στο τι έχει γίνει στην πόλη τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφάλισε, κάνοντας λόγο για ποσό-ρεκόρ ύψους πάνω από 111.000.000 ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε έργα που έχουν εγκριθεί και ξεκινούν να υλοποιούνται. Επίσης, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά ο δήμος Πειραιά εξασφάλισε από τον ΟΛΠ  αντισταθμιστικό όφελος ύψους 2.000.000 ευρώ, για την επιβάρυνση που δέχεται η πόλη από τη λειτουργία του λιμανιού.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 19:00, θα  πραγματοποιηθεί η επόμενη ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση του δημάρχου Πειραιά, με δημότες και φορείς της Α΄ δημοτικής κοινότητας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο Καλλίπολης (Μαρίας Χατζηκυριακού 27).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: