Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ας αφήσουμε λοιπόν το κυνήγι των μαγισσών και ας επικεντρωθούμε στο κυνήγι των υπογραφών!

Χωρίς κατηγορία στις 16/05/2018

Ό,τι ζήτησε ο λαός!

Τ/Π |> Άραγε, είναι στραβός ο γιαλός ή μήπως στραβά αρμενίζουμε; Με ένα απλό παράδειγμα θα γίνει προσπάθεια  να δούμε τι ισχύει. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια συγκέντρωση στο σπίτι μας με γνωστούς και φίλους. Τους επιλέξαμε, τους καλέσαμε πλην όμως ίσως κάποιους δεν τους γνωρίζαμε τόσο καλά…

Αυτό προκύπτει διότι όταν έφυγαν οι καλεσμένοι μας και τελείωσε η σύναξη, διαπιστώσαμε ότι από το σπίτι μας έλειπαν αρκετά χρήματα, που είχαμε αποταμιεύσει με πολύ κόπο, και κάποια ακριβά αντικείμενα. Τί υπαγορεύει η λογική; Να σπεύσουμε στην αστυνομία, να αναφέρουμε το γεγονός και να κινήσουμε διαδικασίες εντόπισης και τιμωρίας του δράστη ή των δραστών με σκοπό την επιστροφή, με κάθε τρόπο, των κλεμμένων.

Βέβαια μέχρι να γίνουν όλα αυτά, τα οποία όμως έχουν δρομολογηθεί άμεσα, ως οικογένεια τακτοποιούμε τα οικονομικά μας και προσπαθούμε, ιεραρχώντας τις ανάγκες μας, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας κάνοντας περικοπές, αναμένοντας εναγωνίως την παραδειγματική τιμωρία των κλεφτών και την επιστροφή των κλεμμένων, προκειμένου να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας.

Αυτό θα κάναμε ως οικογένεια. Ως κράτος όμως δεν πράξαμε το ίδιο. Για την ακρίβεια για κάποιο λόγο (;) όταν διαπιστώσαμε ότι τα ταμεία μας άδειασαν και η χώρα περιήλθε σε δεινή οικονομική θέση, προσπεράσαμε το πρώτο και βασικό βήμα, που ήταν η αναζήτηση και η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και επικεντρωθήκαμε στο επόμενο, που είναι ο δανεισμός, οι περικοπές μισθών και συντάξεων και η διαχείριση της «στρατιάς» των ανέργων.

Είναι περίεργη αυτή η αντιμετώπιση, με το σκεπτικό ότι ο εντοπισμός των υπαιτίων για την κατάσταση που περιήλθαμε, δεν θα έπρεπε να παρουσιάζει καμμία δυσκολία. Άλλωστε τα ταμεία μας δεν τα λήστεψαν κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ. Οι «λάθος» κινήσεις έχουν γίνει ενυπόγραφα.

Ας αφήσουμε λοιπόν το κυνήγι των μαγισσών και ας επικεντρωθούμε στο κυνήγι των υπογραφών! Η προσδοκία του λαού από την κυβέρνηση, που επέλεξε και τίμησε με την ψήφο του δεν είναι να την βλέπει να εφαρμόζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μνημόνια αλλά πρωτίστως να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπαίτιους και να τους αναγκάσει να επιστρέψουν τα κλεμμένα εκεί όπου ανήκουν: στον ελληνικό λαό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: