Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύγχρονο γήπεδο στο ΣΕΦ, αλλά χωρίς Στίβο και Εθνικό

Χωρίς κατηγορία στις 12/08/2019

Έγιναν εργασίες ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου και επισκευής των αποδυτηρίων

|> “Αλλάζει η εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά σε ασφαλείς και λειτουργικές για τους 40.000 αθλούμενους“... Αυτό είναι το θέμα τη ανακοίνωσης της αντιπεριφέρειας Πειραιά και από το κείμενο, απουσιάζουν δύο… λέξεις, που είναι: “Στίβος” και “Εθνικός”…

Δυστυχώς, ο Πειραιάς έχει δύο μοναδικότητες στον αθλητισμό: Η μία είναι ότι -μετά την ανάπλαση του (άλλοτε Σταδίου) Καραϊσκάκη- δεν διαθέτει αθλητικό χώρο με σύγχρονες προδιαγραφές για Στίβο. Η άλλη μοναδικότητα είναι ότι ο Εθνικός, που κάποιοι κατάφεραν να τον συντρίψουν, να μη του δίνεται ούτε αθλητικός χώρος για προπονήσεις και η ιστορική πειραϊκή ομάδα να σέρνεται σε ενοικιαζόμενα γήπεδα! Κατά τα άλλα, από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Παραδόθηκε στη διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) για χρήση από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιώς και άλλων αθλητικών σωματείων, το γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΣΕΦ, μετά τις εργασίες ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου και συντήρησης – επισκευής των αποδυτηρίων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης σημείωσε ότι  η εξέλιξη αυτή “δημιουργεί ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι επιλύει ένα ακόμη αίτημα που εκκρεμούσε από το 2010. Χρειάστηκε να ξεπεραστούν παλιές και νέες δυσκολίες που ανέκυψαν από την παραχώρηση του ΣΕΦ στο ΤΑΙΠΕΔ  προς πώληση. Παράλληλα, δίπλα από το  γήπεδο ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής δύο νέων γηπέδων τένις και μίας νέας παιδικής χαράς“. Και επεσήμανε:

Το τραγικό ατύχημα του παιδιού στη Χίο που καταπλακώθηκε από μια μπασκέτα, ήρθε να επιβεβαιώσει την επιλογή μας ως Περιφέρεια,  όπου σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Πειραιά και την Γ.Γ.Α., εκπονήσαμε ένα φιλόδοξο σχέδιο ανακατασκευής και συντήρησης των αθλητικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη συντήρηση και ανακατασκευή 32 αθλητικών εγκαταστάσεων παλαιών αλλά και  την κατασκευή νέων, με προϋπολογισμό 33 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής“. Συμπλήρωσε:

Μέχρι σήμερα πολλά από τα έργα αυτά έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση και σε πολλά άλλα οι εργασίες εξελίσσονται και θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες, ενώ είναι σε φάση δημοπράτησης το κλειστό γήπεδο μπάσκετ “Καπαγέρωφ” (Παπαστράτειο) που παραμένει κλειστό από το 2008. Η επιλογή αυτή δίνει στην ευρύτερη περιοχή έναν σημαντικό αριθμό από ασφαλείς και σύγχρονους αθλητικούς χώρους για τις 40 χιλιάδες νέους και νέες που αθλούνται ερασιτεχνικά σε διάφορα αθλήματα και ενισχύει την ισχυρή παράδοση της περιοχής μας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: