Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Φωτόδεντρο Μνήμης” στην ΕΣΗΕΑ για τη Μικρασιατική καταστροφή…

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 21/11/2022

Έκθεση του Μορφωτικού Ιδρύματος με αφορμή τα εκατό χρόνια από τον ξεριζωμό, από σήμερα έως τις 30 Νοεμβρίου

|> Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ με την ευκαιρία των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει μια πρωτότυπη έκθεση στο κτίριο της Ένωσης, Ακαδημίας 20 (αίθουσα «Γ. Αναστασόπουλος», 3ος όροφος).

Η έκθεση, με τίτλο “Φωτόδεντρο Μνήμης“, είναι δημιουργία μιας ομάδας γνωστών δημιουργών (καλλιτεχνών κ.ά.) και υλοποιήθηκε σε μια ιδέα και με γενική φροντίδα και επιμέλεια του Φώντα Λάδη, δημοσιογράφου και συγγραφέα, μέλους της ΕΣΗΕΑ.

Πρόκειται για μια σειρά, ταυτόχρονες προβολές σε πολλές οθόνες, με παράλληλη, εθελοντική χρήση “γραμμωτών κωδίκων” (QR codes), για μεταφορά τμημάτων της έκθεσης στο κινητό κάθε επισκέπτη.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν δεκάδες κινηματογραφικά ντοκουμέντα, ορισμένα από αυτά για πρώτη φορά, και άλλα πάλι σε μια νέα, πρωτότυπη σύνθεση. Μέσα από αυτά ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει όλο το ιστορικό της Εκστρατείας, τούς επώνυμους και μη πρωταγωνιστές της, τη ζωή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία πριν από την Καταστροφή αλλά και το χρονικό του ξεριζωμού και της προσφυγιάς.

Η έκθεση, που είναι μια παραγωγή της εταιρείας “Μνήμες”, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και θα είναι ανοιχτή από σήμερα 21 έως τις 30 Νοεμβρίου (εκτός Σαββατοκύριακου) από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ. Μπορεί δε να την επισκεφτούν, εκτός από τους μεμονωμένους επισκέπτες, σωματεία, σύλλογοι ή σχολικές ομάδες. E-mail: morfotiko@esiea.gr.

> Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν τα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: