Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι τέσσερις Μάγοι με τα τέσσερα δώρα!

FLASH στις 27/12/2020

Ένα γλυκό χριστουγεννιάτικο παραμύθι και μετά στο κρεβάτι για νανάκια!

Νίκος Καραβέλος* |> Μια φορά κι ένα καιρό, εκεί στα βάθη της Ανατολής, εκτός του Χριστού, γεννήθηκε ένα ακόμη παιδάκι, του οποίου το ονοματάκι δεν συγκράτησε η Ιστορία. Ξέρουμε μόνο πως ήταν τόσο φτωχό που αν ζούσε σήμερα, οι σεβαστές πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες θα το χρησιμοποιούσαν ως πειραματόζωο, προκειμένου, για το καλό τού δυτικού κόσμου, να δοκιμάσουν επάνω του το νέο ασφαλές εμβόλιό τους, με αντάλλαγμα ένα πιάτο φαγάκι. Απόδειξη της απλοχεριάς τους και προς χάριν της επιστήμης. Ίδετε και ιατρού Μένγκελε σχετικές μελέτες…

Να σημειωθεί ότι ο Χριστός την γλίτωσε, γιατί εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν πολυεθνικές και γιατί οι τότε ιατροί (Μάγοι), δεν είχαν τόσο παραδοθεί στην εξουσία. Κατείχαν μεν θέσεις βασιλικών συμβούλων και ακολουθούσαν τους βασιλείς στις εκστρατείες, αλλά κρατούσαν στοιχειωδώς, απ’ ό,τι μας πληροφορεί το Απόκρυφο Αρμενικό Ευαγγέλιο, ολίγη επιστημονική αξιοπρέπεια.

Εκείνη, λοιπόν την εποχή, ήρθαν από την Περσία, όπως μας διδάσκει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος, τρεις (3) Μάγοι, μόλις έμαθαν την γέννησή Του. Οι Μάγοι τότε ασχολούνταν με τις φυσικές επιστήμες, με την ιατρική, με τα θρησκευτικά ζητήματα, και εν γένει με ζητήματα που αδυνατεί να συλλάβει ο φτωχικός νους του λαού.

Να τονιστεί δε η εξής διαφορά ανάμεσα στις εποχές: Τότε τους γιατρούς, τους αποκαλούσαν “Μάγους”, ενώ σήμερα τους αποκαλούμε “Θεούς”!

Το Απόκρυφο Αρμενικό Ευαγγέλιο της παιδικής ηλικίας του Ιησού, μας λέει ότι οι 3 αυτοί Μάγοι ήταν ο Μελχιώρ που έφερε τον χρυσό, ο Γασπάρ που έφερε το λιβάνι και ο Μπαλτάσαρ που έφερε τη σμύρνα (υπαινιγμός στον θάνατο του Χριστού).

Σήμερα, μη έχοντας Ευαγγέλια να μας πληροφορήσουν , έχουμε τον… Ευαγγελάτο! Σήμερα, μη έχοντας Μάγους με δώρα, έχουμε θεούς! Γιατρούς που βγαίνουν καθημερινά στα τελεβίζια και μας φέρνουν τα δώρα.

Κι αν τότε οι Μάγοι ήταν τρεις, τώρα έχει προστεθεί και τέταρτος Μάγος, ο… δόκτωρ Φάουτσι και το δώρο του το νέο εμβόλιο!

Μην πει κανείς ότι ο γράφων καταφεύγει σε φτηνούς αστεϊσμούς. Αυτό το δήλωσε “μετά λόγου γνώσεως”, μια νέα ακόμη σπουδαία τηλεοπτική ιατρός, η πνευμονολόγος στο “Σωτηρία” κυρία Μίνα Γκάγκα, στο κεντρικό δελτίο κολοκύνθωσης του Σκάϊ:

“…η απάντηση στα προβλήματά μας περνά μόνο από τα εμβόλια… είναι το εμβόλιο της Pfaiser/Biontech εξαιρετικό από άποψη ασφαλείας”. Σαν να είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο!..

Δεν μας είπε όμως γιατί η εν λόγω εταιρία επεδίωξε και μάλλον πέτυχε ασυλία (ατιμωρησία) για τυχόν προβλήματα εκ του εμβολίου της. Αναίδεια, ανοησία, ανεπάρκεια ή προχειρότητα; Κυρίως ενσυνείδητη περιφρόνηση της νοημοσύνης του κόσμου.

Τελικά, όλοι αυτοί οι “ειδικοί” έχουν την εδραία πεποίθηση πως είμαστε εθελοντές ηλίθιοι. Μήπως έχουν δίκιο;

Λένε πως η διαφορά ανάμεσα σε ένα μικρό παιδάκι και σε έναn ηλίθιο, είναι πως το παιδάκι το πας στο κρεβάτι κι ύστερα του λες παραμύθια. Αντίθετα στον ηλίθιο, του λες πρώτα το παραμύθι και μετά τον πας στο κρεβάτι για νανάκια!

(*Ο κ. Νίκος Ι. Καραβέλος, είναι δικηγόρος και λογοτέχνης

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: