Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δακτυλίδι με “αμαρτωλό” παρελθόν, συνεχίζει να γράφει ιστορία…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 18/11/2015

Κάθε Δευτέρα-Τρίτη

Αίσθηση προκαλεί η επιτυχία που σημειώνει το «περίεργο» έργο του Rick Elice, που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη (ώρα 21:20) στο «Studio Κυψέλης» (Σπετσοπούλας 9). Ο λόγος για το περίφημο και πολυβραβευμένο «Leonardo’s Ring» («Το δακτυλίδι του Λεονάρντο») το οποίο έχει αποσπάσει 4 Tony και θεωρείται ένα από τα καλύτερα σύγχρονα θεατρικά κείμενα.

Πρόκειται για μια από τις πιο ακριβές παραγωγές που έχει παρουσιαστεί σε μικρό θέατρο και αυτό «φαίνεται» και αναγνωρίζεται από το κοινό.

leonardos ring 1Ένα έργο πολυπρόσωπο, που σοκάρει ως προς τους διαλόγους του, αλλά και για τις σκηνές του. Οι ηθοποιοί σαφέστατα και «υπηρετούν» την παράσταση και η δε ερμηνεία τους, είναι ρεαλιστική σε ένα εικονικό περιβάλλον ή ακόμα εικονική σε μία ρεαλιστική ατμόσφαιρα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωστής Κούκιος, Θάνος Κυριαζής, Χρήστος Πανώρας, Σταμάτης Κακαβελάκης, Κωνσταντίνος Μενούνος, Νίκος Χαλατζίδης και ο Ηλίας Κακλαμάνης, που τον βλέπουμε (κεντρική φωτό) σε μια σκηνή του έργου.

Είναι μία απλή ιστορία, με ομοφυλόφιλα ζευγάρια ανδρών, με κοινό παρανομαστή ένα δακτυλίδι, το οποίο ταξιδεύει για να ενώσει και να χωρίσει ανθρώπους, από χώρα σε χώρα διαμέσου των αιώνων!

Είναι το περίφημο δαχτυλίδι που φέρεται να σχεδίασε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, και πέρασε από τα χέρια του Τσαϊκόφσκι, του Όσκαρ Ουάιλντ του Ροδόλφο Βαλεντίνο, για να καταλήξει στις μέρες μας…

Η μετάφραση είναι του Κώστα Βούλγαρη, η επεξεργασία – απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία: του Γιώργου Λιβανού, η κινησιολογία και οι χορογραφίες του Σίμωνος Πάτροκλου, τα σκηνικά-κοστούμια της Δέσποινας Βολίδη, η μουσική επιλογή και οι στίχοι της Μαριάννας Τόλη, το 3D animation του Φώτη Σπυρόπουλου, οι φωτογραφίες του Κων. Άλμαλη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Έλενα Μιχαλάκη.
Το έργο λόγω των ανδρικών «αποκαλύψεων» κρίνεται ως αυστηρώς ακατάλληλο!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: