Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δωρεάν μεταφορά σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Χωρίς κατηγορία στις 09/10/2020

Ένταξη στο πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά και πώς κλείνονται τα ραντεβού 

|> Ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί μια κοινωνική υπηρεσία, με στόχο τη στήριξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία. Πρόκειται για το πρόγραμμα “Ήφαιστος”, το οποίο παρέχει δωρεάν μεταφορά στα άτομα με κινητική αναπηρία,  με ειδικά διαμορφωμένα πουλμανάκια.

Οι μετακινήσεις γίνονται εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Πειραιά και εξυπηρετούνται άτομα που επιθυμούν τη μεταφορά στην εργασία τους, στο σχολείο, στην επίσκεψη σε ιατρό, σε δημόσια υπηρεσία κ.λ.π., με δικαίωμα επιστροφής την ώρα που επιθυμούν, εντός του ωραρίου της υπηρεσίας: (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 15:30).

Για την ένταξη στο πρόγραμμα και για ραντεβού στα τηλ.: 210.4124000 και 214.4028129.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

  • Αίτηση του δικαιούχου
  • Ιατρική γνωμάτευση για το πρόβλημα υγείας του
  • Έναν πρόσφατο λογαριασμό του δικαιούχου (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ)
  • Δύο  μικρές φωτογραφίες

Το πρόγραμμα “Ήφαιστος” λειτουργεί στον Δήμο Πειραιά από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και τη διεύθυνση Δημοτικής Συγκοινωνίας. Η μεταφορά των ατόμων με κινητική αναπηρία γίνεται με την τήρηση όλων των απαραίτητων  μέτρων των αρμόδιων αρχών για την προστασία της υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. 

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως οι  πρωτοβουλίες και οι δράσεις για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, αποτελούν ηθική υποχρέωση για τη Δημοτική Αρχή Πειραιά. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Το πρόγραμμα «Ήφαιστος» είναι μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου μας, καθώς διευκολύνει τη μετακίνηση των ατόμων με κινητική αναπηρία μέσα στην πόλη στον χρόνο που επιθυμούν. Τα τελευταία 6 χρόνια είμαστε πάντα κοντά στα άτομα με αναπηρία  κάθε ηλικίας,  υλοποιώντας με διακριτικότητα και με σεβασμό, μια σειρά κοινωνικών δράσεων. Στόχος μας με αυτή τη σπουδαία κοινωνική υπηρεσία, είναι να  κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερη την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, πρέπει να γίνονται ακόμα περισσότερες ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης για τα άτομα με αναπηρία, κάτι που προσωπικά θεωρώ  πως είναι καθήκον μας».

O εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, σε δήλωσή του, είπε: «Το πρόγραμμα “Ήφαιστος” είναι μια εξαιρετική υπηρεσία που συμβάλλει ουσιαστικά στη μετακίνηση των ατόμων με κινητική αναπηρία μέσα στην πόλη. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες θα συνεχίσουν το έργο που επιτελούν με γνώμονα τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας».

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας  Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου, είπε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που η υπηρεσία μας προσφέρει τα μέγιστα σε αυτή τη σπουδαία κοινωνική  δράση για τα άτομα με αναπηρία. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται το έντονα ευαισθητοποιημένο κοινωνικά πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής σε όλους τους δημότες  χωρίς εξαιρέσεις».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: