Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έργα ενίσχυσης οδικής ασφάλειας σε κεντρικούς άξονες Δήμων και ΠΕ Πειραιά

Πού πραγματοποιούνται

Πρόγραμμα εργασιών για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών σε κεντρικούς οδικούς άξονες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, πραγματοποιούνται εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του οδικού άξονα Ρουφ – Περάματος – Σκαραμαγκά, στο τμήμα των Δήμων Κορυδαλλού και Νίκαιας.

Επίσης, εκτελέστηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης στη λεωφόρο Σαλαμίνας – Π. Ράλλη, στο Κερατσίνι, στο ρεύμα προς Πειραιά, μεταξύ των οδών Γρ. Λαμπράκη και Βαλτετσίου.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για την ενίσχυση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας του κεντρικού οδικού δικτύου έχουν ήδη γίνει εργασίες αποκατάστασης εκτεταμένων φθορών, συντήρησης και λειτουργικής αναβάθμισης στις σήραγγες της περιφερειακής λεωφόρου Α. Παπανδρέου, που συνδέει τον Πειραιά με το Κερατσίνι και έχει μηνιαίως περισσότερες από 121.000 διελεύσεις βαρέων οχημάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης (φωτό), σε δήλωσή του σημείωσε ότι η αναβάθμιση των συγκοινωνιακών υποδομών της περιοχής αποτυπώνει το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την ασφάλεια, τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση ενός σημαντικού τμήματος του οδικού δικτύου που εμφανίζει υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο και αποτελεί νευραλγικό τμήμα του συγκοινωνιακού δικτύου της ευρύτερης περιοχής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: