Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έτοιμη για ανάπλαση η περιοχή του Μικρολίμανου

Χωρίς κατηγορία στις 28/09/2018

Το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση

|> Εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή (27/9) συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Πειραιώς για την ανάπλαση της περιοχής του Μικρολίμανου, προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ με πόρους της Περιφέρειας.

Η μελέτη ανάπλασης περιλαμβάνει την Ακτή Κουμουνδούρου τις οδούς Ν. Βότση και Επιδαύρου, τον ελεύθερο χώρο στα “Προσφυγικά”, συνολικής έκτασης 15.600 τμ.

Η μελέτη συμμορφώνεται και υλοποιεί την (τελεσίδικη) απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία καθαιρούνται οι αυθαίρετες κατασκευές και διαμορφώσεις επί του παραλιακού μετώπου, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως ένας δημόσιος – κοινόχρηστος χώρος, περιπάτου και αναψυχής.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με το έργο επιλύονται τα χρόνια, προβλήματα που υποβάθμιζαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής (παράνομο παρκάρισμα, ηχορρύπανση, αντιαισθητικές κατασκευές, κλεισμένη πρόσβαση προς το θαλάσσιο μέτωπο) και η πόλη ανακτά, εκ νέου, τη σχέση και την ανεμπόδιστη επικοινωνία με τη θάλασσα.

Προβλέπεται η μονοδρόμηση της κύριας οδού που γίνεται  ήπιας κυκλοφορίας, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η κατασκευή καθιστικών, η σκίαση και η δενδροφύτευση κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, ποδηλατόδρομος και δύο χώροι στάθμευσης.  Στο άνω τμήμα διαμορφώνεται χώρος για οργανωμένη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, εισηγούμενος το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου που έχει ως στόχο να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή του Μικρολίμανου διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων αλλά και την αποκατάσταση και υποστήριξη της πολεοδομικής και της κοινωνικής λειτουργίας της ευρύτερης περιοχής, αποκαθιστώντας τη σχέση με το θαλάσσιο μέτωπο, αποδίδοντας στην πόλη έναν δημόσιο, κοινόχρηστο χώρο λειτουργικό και αισθητικά ελκυστικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Πρόκειται για μια ακόμη παρέμβαση ανάπλασης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής και υλοποιείται από το Δήμο Πειραιά σύμφωνα με τη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του και θα ολοκληρωθεί σε 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: